Add to My Favourites

No account yet? Register

Αγαπημένη μου Λένα , αγαπημένες σχολιαστριες…. Γράφω λίγο σε σύγχυση.
Είμαι γυναικα. Είμαι στην διοίκηση ενός μεγάλου φορέα σε μεσαία θέση.
Μια υπάλληλος του φορέα , μου μιλούσε συστηματικά με αγένεια , ειρωνία, απαξίωση.
Στις κατιδίαν συνομιλίες αλλά καποιες φορές και παρουσία άλλων. Ντρέπομαι που το λέω αλλά πάντα σοκαριζόμουν ώστε δεν αντιδρούσα και επίσης πάσχω μάλλον (από αυτά που βλέπω γύρω μου) από παθολογική ευγένεια, και γενικά έχω την ευγένεια πολύ υψηλά στις αρχές μου.
Μια φορά λοιπόν ενώ μου έχει μιλήσει πολύ άσχημα μπροστά σε κόσμο (είμαι προϊσταμένη της) εν συνέχεια την ίδια μέρα κανει ενα πολύ σημαντικό λάθος που με εξέθετε. . Προσπαθώ να καταλάβω τι έχει συμβεί και αυτή με αγένεια και ωχαδερφισμο προσπαθεί να αποφύγει να παραδεχτεί ότι αυτή το έκανε η να υποβιβάσει τη σημασία του περιστατικού. Και ανεβάζω τόνους (πρώτη φορά!) γιατι δεν μου απαντούσε καν Και μου λέει «δεν θα μου μιλάς έτσι» «θα σου μιλάω όπως μιλάς» της απαντάω. Πήγε έπιασε τους πάντες να τους πει ότι της μίλησα άσχημα! Έβαλε βέτο να μην της ξανά μιλήσω…. Και συνεχίζει να με διαβάλει μέχρι και τώρα μηνες μετά.
Η ιδια κυρια λοιπόν με τους άντρες ομότιμους μου και κυριως με τους ανώτερους, είναι γατούλα. Στάζει μέλι όταν τους μιλάει, τρέχει να εξυπηρετήσει , κανει νάζια ενίοτε κλπ.
Συνεχίζει να τους λέει ότι δεν θελει μα συνεργάζεται μαζί μου και αν πάω να πω κάτι για την συμπεριφορά της βγαίνω εγώ η κακιά γιατι μαζί τους είναι ευγενέστατη, αυτό βλέπουν αυτοι !!!! Και αν πετύχουν κανένα από τα περιστατικά που δεν συγκρατείτε και μου φέρεται έτσι μπροστά σε άλλους νομίζουν δεν ξέρω τι πραγματικά….
Πραγματικά νιώθω τόσο άσχημα που προφανώς έχω χειριστεί μάλλον λάθος την κατάσταση εξ αρχής…..τι έπρεπε να έχω κανει; Δεν μπορώ να συναγωνιστώ ούτε την αγένεια και την ειρωνία της, ούτε το γλύψιμο της στους άντρες του φορέα…και μια φορά που της μίλησα όπως μου μιλάει(σχεδόν δηλαδή γιατι εγω απλά ανέβασα λίγο τη φωνή δεν την ειρωνεύτηκα ούτε την πρόσβαλα όπως κανει αυτή σε εμένα) το έχει και το χρησιμοποιεί μηνες τώρα εναντίον μου….

Έχουμε ακούσει για ανυπόφορες προϊστάμενες, αλλά ανυπόφορη υφιστάμενη;

Δεν ξέρω τι υπάρχει θεσμικά για να κάνεις, δεν ξέρω τι αξία ή τι βάση έχει το «δεν θέλει να συνεργάζεται μαζί σου» και τι είδους βέτο μπορεί να βάλει, και γενικώς, τι λέει; Τι λες εσύ, που κάθεσαι και τα ακούς; Τι θα πει «σε διαβάλει», λέει ότι της «μίλησες άσχημα;» Τι λες ρε παιδί μου. Πες κι εσύ σε όλους ότι είναι αγενής και κράτα αποδείξεις για τα λάθη που κάνει. Αυτό που κάνεις τώρα είναι ότι κάθεσαι σαν ελαφάκι τρομοκρατημένο από τους προβολείς και λες «πυροβολήστε με».

Δεν υπάρχει σύμπαν στο οποίο επιτρέπεται να σου μιλάει έτσι. Δεν θα επέμβει κανείς, όχι επειδή πείθονται ότι είναι γατούλα, αλλά επειδή είσαι ένα βήμα πριν γίνεις θύμα mobbing.

Πολύ μα πολύ κακώς έχεις την ευγένεια πολύ ψηλά στις αρχές σου. Τέτοιες ανοησίες μαθαίνουν οι γονείς στις γυναίκες, να είναι ευγενικές με όλους. Η ευγένεια είναι πολυτέλεια όταν παλεύεις για την επιβίωση. Η ευγένεια είναι καλή όταν βρίσκεσαι σε ανάλογο περιβάλλον, δεν είναι ξόρκι, ούτε χανσαπλάστ για να το βάζεις παντού. Δεν έχει χαθεί κάτι, ούτε χρειάζεται να της απαντάς όπως σου μιλάει, χρειάζεται όμως να μιλάς επαγγελματικά υπενθυμίζοντας ποια είναι η ιεραρχία ξανά και ξανά. Θα της λες τι να κάνει και αν δεν το κάνει θα το επισημαίνεις κρατώντας αποδείξεις για τις συνομιλίες. Όλα με mail και cc, όχι μεταξύ σας στους διαδρόμους. Ας γράψει επίσημα «δεν συνεργάζομαι με την τάδε επειδή μου μίλησε άσχημα». Πες κι εσύ ότι ουδέποτε δεν της μίλησες άσχημα. Ας το αποδείξει.

Τι φοβάσαι; Γιατί την φοβάσαι; Τι μπορεί να σου κάνει;

19
17
6
1

Tα σχόλια είναι προσβάσιμα μόνο στα μέλη της Womanlandia. Για να γίνετε μέλος, πατήστε εδώ.