Add to My Favourites

No account yet? Register

Υπάρχει κάτι καλύτερο από το «τίποτα».

Στο τελευταίο επεισόδιο του Succession – που είναι η μεγάλη μου λατρεία εδώ κι ένα χρόνο, είχα να πάθω τέτοια ζημιά από το Mad Men

– και τώρα ακολουθεί μέγα SPOILER!-

εμφανίζεται ένα dick pick στο κινητό του λάθος παραλήπτη, κάτι που κάνει τους άμεσα ενδιαφερόμενους, δηλαδή τον αποστολέα, τον παραλήπτη, και την παραλίγο αποδέκτρια, μπλεγμένους σε ένα τρομερά αμήχανο, αηδιαστικό, ντροπιαστικό τρίγωνο, και φυσικά αυτό δεν είναι αρκετό: οι παραβρισκόμενοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση όσο πιο γρήγορα γίνεται, βγάζοντας μαχαίρια για να εκμεταλλευτούν το κλίμα και να βγάλουν από τη μέση όποιον βρίσκουν ενοχλητικό ή επικίνδυνο.

Μια γυναίκα που λαμβάνει dick picks και δεν θέλει να τα λαμβάνει, έχει ευθύνη αν δεν τα καταγγέλλει; Αν αυτή η γυναίκα έχει θέση ευθύνης, η ευθύνη της αυξάνεται κι άλλο; Αν έχει εκφράσει την αντίθεσή της, αλλά όχι με καταγγελία, πιάνεται ως αντίδραση ή όχι; Αυτά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν – μεταξύ άλλων.

Το ενδιαφέρον είναι όταν ο μεγαλύτερος άντρας (αποδέκτης) ρωτάει τον νεότερο άντρα και γιο του (αποστολέα), «γιατί το κάνεις αυτό», η απάντηση του νεότερου παρά τη ντροπή του (όχι επειδή το έκανε, αλλά επειδή τον τσάκωσαν) είναι σχεδόν βαριεστημένη αγανάκτηση, σα να μιλάει σε κάποιον με άνοια. «Είναι κάτι που κάνει ο κόσμος».

Είναι κάτι που πράγματι κάνει ο κόσμος, από τότε που υπάρχει κόσμος, ίσως.

Flashing, λέγεται, και είναι διαφορετικό από την επιδειξιμανία.

Αν ψάξει κανείς στα βάθη του ίντερνετ θα βρει εξιστορήσεις του πρώτου dick pick γύρω στο 1850 ή λίγο αργότερα, ποιος ξέρει αν είναι αλήθεια. Αυτό που είναι σίγουρα αλήθεια είναι ότι δεν είναι σημερινή εφεύρεση. Αυτό που έχει αλλάξει είναι το μέσο. Η διάθεση επιβολής είναι ίδια, σταθερή στους αιώνες.

Οι μελέτες σχετικά με τα dick picks επιμένουν ότι «υπάρχουν διαφορετικοί λόγοι για κάθε άντρα» και «δεν υπάρχει μόνο μια ερμηνεία για το κίνητρο αυτών των αντρών». Ταυτόχρονα, οι ίδιες μελέτες, είναι ότι «οι γυναίκες που αντιδρούν θετικά σε απρόσκλητο dick pick ή έστω, ουδέτερα, είναι σπάνιες». Συγνώμη αγαπητοί μελετητές, αλλά δεν γίνεται να ισχύουν και τα δυο. Οι άντρες το κάνουν ενώ ξέρουν ότι αυτό δεν θα καταλήξει σε σεξ. Το ξέρουν ότι οι γυναίκες δεν θέλουν να δουν ένα πέος ξαφνικά, ενώ τρώνε σάντουιτς στο διάλειμμα της δουλειάς. Οι άντρες δεν το κάνουν για το σεξ, που έρχεται πολύ σπάνια. Το κάνουν για την επιβολή, και αυτό πετυχαίνει πάντα. Το κάνουν για να εισβάλουν στον κόσμο της γυναίκας και να ηδονιστούν με την αηδία, το σοκ, την έκπληξη. Η αίσθηση της εξουσίας είναι οξυγόνο για μερικούς – εξ ου και η τόσο ευρεία χρήση.

Οπότε, το «τίποτα», ως αντίδραση, είναι αυτό, τίποτα. Δεν πτοούνται. Το «έχω δει και καλύτερα» είναι μια κενή εξυπνάδα, δεν πτοούνται, πήραν την αντίδρασή τους. Το «εγώ δεν θα το έδειχνα στη θέση σου», όλα αυτά ξέρουν ότι είναι προβαρισμένες ατάκες, η δουλειά τους, έγινε, μπήκαν στον κόσμο σου, σε έκαναν να δεις το πέος τους, να το εξετάσεις, να το σχολιάσεις. Σε έβγαλαν από τη σκέψεις σου και ασχολήθηκες μαζί τους, επειδή έτσι, το αποφάσισαν.

Αυτό που δεν περιμένουν με τίποτα είναι να δεχτούν την ίδια εικόνα. Το ίδιο σύμβολο, απρόσκλητο, στην οθόνη τους.

Έχετε δοκιμάσει να στείλετε dick pick σε κάποιον που σας έστειλε dick pick; Και μάλιστα ένα μεγεθυμένο, υπερβολικό, από τα εξωγήινα; Είναι σα να κατεβάζεις τον γενικό σε σπίτι με εκατό χριστουγεννιάτικα δέντρα. Η επίθεση μόνο έτσι ισοφαρίζεται, με μια επίθεση ίδιου βεληνεκούς. Το πέος είναι σύμβολο επιβολής, δεν το αλλάζει αυτό το δικό μας «μπλιαχ». Το μόνο που θα έχει αποτέλεσμα είναι το ίδιο σύμβολο επιβολής – αλλά μεγαλύτερο.

Θα ήθελα να είχα μια πιο πασιφιστική συμβουλή, που δεν επιβεβαιώνει αυτόν τον συμβολισμό. Αυτό αργεί, και δεν χρειάζεται να είμαστε άοπλες ως τότε. Γι’αυτό, συνιστώ να κάνουμε όλες μια καλή συλλογή από δείγματα, για να τα έχουμε πρόχειρα σε περίπτωση που είμαστε έξω και δεν έχουμε data. Περιμένω εντυπώσεις.

3
1

Tα σχόλια είναι προσβάσιμα μόνο στα μέλη της Womanlandia. Για να γίνετε μέλος, πατήστε εδώ.