Add to My Favourites

No account yet? Register

Γεια στο όμορφη παρέα της womanlandia! Θα σας γράψω κάτι που μου συνέβη πρόσφατα και με τάραξε αρκετά και θα ήθελα τις συμβουλές σας. Δεν τα πάω καλά με τον γραπτό λόγο οπότε θα προσπαθήσω να έχει κάπως ειρμό αυτό που θα γράψω. Το θέμα μου είναι το dating στα χρόνια του covid. Μετά από μεγάλο διάστημα αποχής από το dating, βγήκα τώρα τον Μάρτη με έναν τύπο που είχα γνωρίσει μέσω dating app και ενώ το ραντεβού κυλούσε καλά και φαινόταν ένας τύπος αρκετά ενδιαφέρον και λογικός προς το τέλος πιάσαμε κουβέντα περί εμβολίων (εγώ έχω κάνει και την τρίτη δόση) και μου σκάει ότι δεν έχει εμβολιαστεί (καθόμασταν σε εσωτερικό χώρο που θέλει πιστοποιητικό εμβολιασμού/ νόσησης οπότε επειδή είχε πιστοποιητικό πάνω του υπέθεσα ότι είχε εμβολιαστεί ή νοσήσει) και αρχίσε να πετάει ψεκασμένες θεωρίες (ότι από τα εμβόλια πεθαίνει ο κόσμος και μας το κρύβουν). Τον ρώτησα τότε για το πιστοποιητικό που είχε και μου κάνει γελώντας ότι είναι του ξαδέρφου του που έχουν το ίδιο όνομα και με αυτό κυκλοφορεί και πηγαίνει όπου θέλει (θέατρο, σινεμά κλπ). Έπαθα σοκ και σηκώθηκα να φύγω. Αυτός δεν περίμενε την αντίδρασή μου και άρχισε να μου λέει ότι στη θέση μου δεν θα κοίταγε αυτό, ότι δεν είναι λόγος να απορρίψω κάποιον αλλά θα κοίταγε την προσωπικότητα και το κατά πόσο θα ταίριαζα με τον άλλον και όχι το αν θα ήταν εμβολιασμένος ή όχι. Ταράχτηκα πολύ, άρχισα να κλαίω και έφυγα από εκεί. Όταν γύρισα στο σπίτι και με είδαν έτσι οι γονείς μου στεναχωρήθηκαν πολύ και ειδικά όταν τους είπα και τον λόγο.

Από τότε που ξέσπασε η πανδημία, η οικογένειά μου κι εγώ έχουμε μηδέν κοινωνικότητα. Οι γονείς μου είναι μεγάλοι σε ηλικία και έχουν προβλήματα υγείας. Εγώ ζω μαζί τους (είμαι 30 ετών) γιατί τα οικονομικά μου δεν μου το επιτρέπουν (επαγγελματικά δεν έχω κάποια σταθερή δουλειά, έχω περάσει μεγάλες περιόδους ανεργίας). Στην οικογένεια μάς έχουμε χάσει τρεις ανθρώπους λόγω covid και όπως καταλαβαίνετε φοβόμαστε αρκετά. Δεν βλέπω φίλους μου αλλά πολύ σπάνια και μόνο όσους είναι εμβολιασμένοι . Έκοψα με αρκετούς ανθρώπους από το φιλικό μου περιβάλλον που είχαν ψεκασμένες αντιλήψεις. Όλο αυτό που ζούμε είναι πραγματικά μια παράνοια αλλά έχοντας βιώσει τρεις θανάτους φοβάμαι πολύ για τους δικούς μου και για μένα. Πήρα το θάρρος από τότε που εμβολιάστηκαν οι δικοί μου κι εγώ και από την στιγμή που τέθηκε σε εφαρμογή το πιστοποιητικό εμβολιασμού για να μπορείς να έχεις πρόσβαση σε χώρους κ.λπ. άρχισα σιγά σιγά να ξεθαρρεύω.

Επειδή δούλευα αυτή την περίοδο περιστασιακά από το σπίτι (οπότε δεν είχα κοινωνικότητα γιατί δεν πήγαινα στα γραφεία), οι φίλοι που είναι μετρημένοι στα δάχτυλα τους βλέπω σπάνια, έχοντας περάσει πάνω από δύο χρόνια χωρίς να βγω ραντεβού, να κάνω σεξ κλπ ήθελα να αρχίσω με προσοχή το dating. Τον Νοέμβρη είχα βγει με ένα τύπο ο οποίος ήταν λογικός, ενδιαφέρον αλλά δεν με έλκυε ερωτικά. Είχε εμβολιαστεί κι αυτός, είχε χάσει δικούς του ανθρώπους οπότε πρόσεχε κι αυτός πολύ. Αλλά δεν με έλκυε, δεν μου άρεσε. Απλά ήταν μια φωνή λογικής και δεν είχε ψεκασμένες αντιλήψεις . Δεν είχα βγει με άλλους πριν από αυτόν γιατί όταν μίλαγα στα dating apps και καταλάβαινα από αυτά που έλεγαν ότι είχαν περίεργες απόψεις δεν έβγαινα μαζί τους. Λόγω φόβου και απογοήτευσης , γιατί με όσους μιλούσα δεν μου ταίριαζαν σε αυτά που έλεγαν είτε λόγω covid είτε ήταν του τύπου ‘’όλες οι γυναίκες θέλετε σχέση αλλά εμείς θέλουμε σεξ’’ οπότε με έναν τέτοιο άνθρωπο που γκρινιάζει επειδή οι γυναίκες δεν του κάθονται πιστεύοντας ότι θέλουν σχέση είτε γενικά επειδή πιστεύει ότι ΟΛΕΣ οι γυναίκες ΘΕΛΟΥΝ ΣΧΕΣΗ από αυτόν τον τυχάρπαστο, με έναν τέτοιο άνθρωπο δεν μπορώ να συνεννοηθώ και μου τον κάνει Σαχάρα. Οπότε έχοντας απογοητευτεί για το τι κυκλοφορεί εκεί έξω αποφάσισα να απέχω.

Παρεμπιπτόντως, οι περισσότεροι από τα dating apps με ρωτάνε κάθε φορά ‘’τι ψάχνεις’’ και όταν τους ρωτάω γιατί ρωτάνε, μου λένε για να ξέρω αν θες σχέση ή σεξ και αρχίζουν να κατηγορούν τις περισσότερες κοπέλες που έχουν μιλήσει ή βγει, ότι αυτές ήθελαν σχέση και όχι σεξ . ‘Ένας μου είχε πει κιόλας ότι μπορεί εσύ να μην θες ΣΧΕΣΗ τώρα αλλά όταν με γνωρίσεις θα μου ΖΗΤΑΣ ΣΧΕΣΗ όπως και οι προηγούμενες. Νομίζω μετά από τη δήλωση αυτουνού πρέπει να είχα κάψει όλα μου τα εγκεφαλικά κύτταρα. Γενικά ο μέσος όρος αυτωνών(των αντρών) που είναι στα dating app (μιλάω για ηλικίες 25 με 40 γιατί αυτό είναι target age group μου) πρέπει να είναι τέρμα βλάκες, έτσι; Αν πιστεύουν ότι όλες τους θέλουν για ΣΧΕΣΗ χωρίς καν να τους γνωρίσουν πρώτα και εφησυχάζονται αν τους πεις ότι δεν ψάχνω για ΣΧΕΣΗ!! Μιλάμε σαΐνια ε;;!! Προσωπικά μιλώντας και κρίνοντας από εμένα και τις φίλες μου, δεν κάνουμε τέτοιες δηλώσεις, οπότε διερωτώμαι αν όντως υπάρχουν κοπέλες που τους λένε με το καλημέρα ότι θέλουν ΣΧΕΣΗ. Εγώ πιστεύω ότι τρώνε άκυρο κι ούτε γκόμενα για σεξ δεν πιάνουν οπότε αιτιολογούν την χυλόπιτα ότι και καλά η άλλη αρνήθηκε επειδή τους ήθελε κολασμένα για ΣΧΕΣΗ αλλά αυτός την ήθελε μόνο για ΣΕΞ και όχι ότι η άλλη έφυγε τρέχοντας όταν τον είδε/του μίλησε επειδή αυτός είναι πανίβλακας και κακάσχημος.

Κι ερχόμαστε στο τώρα. Μάρτης 2022. Μετά από τόσους μήνες αποφάσισα να ξαναδοκιμάσω την τύχη μου μπας και βρω κανένα λογικό άνθρωπο να βγω να πιω ένα ρημαδοποτό και μακάρι να με ελκύει και ερωτικά μπας και ξυπνήσω την κοιμισμένη μου λίμπιντο. Που τέτοια τύχη. Όλοι εκεί είναι του τύπου ‘’ουγκ θέλω σεξ, ουγκ θα σε τραβήξω από τα μαλλιά στη σπηλιά’’. Ναι βρε φίλε μαζί σου κι εγώ σεξ θέλω απλά επειδή ΔΕΝ είμαι άνθρωπος τον σπηλαίων ‘’ουγκ’’ κι επειδή μου είσαι ένας παντελώς τυχάρπαστος άγνωστος κι επειδή μπορεί να μην είσαι καν αυτός που λες όπως κι εγώ επίσης (μα εμπιστεύονται τόσο πολύ τις φωτογραφίες μας;;), ΔΕΝ θέλω να έρθω στο σπίτι σου αλλά ΘΕΛΩ πρώτα να βγούμε να σε δω πως είσαι, να με δεις πως είμαι γιατί μπορεί να μην με θες ούτε για σεξ αλλά ούτε ΕΓΩ εσένα. Ε όπως καταλαβαίνετε, μετά από τόσους ‘’ουγκ’’ βρέθηκε ένας που δεν ήταν ‘’ουγκ’’ και ήθελε απλά να βγούμε και να γνωριστούμε. Ε και αφού βγήκαμε και όλα κυλούσαν νορμάλ, αμολάει την αποψάρα του περί εμβολίων και την ψεματάρα του και λαμογιά του με το ψεύτικο πιστοποιητικό. Ρε γαμώτο δηλαδή με πιάνει το παράπονο με όλο αυτό και λέω εμείς και εμβολιασμένοι και παρ’όλα αυτά έχουμε καταφοβηθεί και δεν βγαίνουμε γιατί έχουμε ζήσει τον θάνατο από πρώτο χέρι κι οι άλλοι όλο αυτό το διάστημα περιφέρονται και επωφελούνται τα προνόμια των εμβολιασμένων με ψεύτικα πιστοποιητικά. Βλέπω ότι ο κόσμος έβγαινε κανονικά όλο αυτό το διάστημα (άραγε είναι όλοι αυτοί όντως εμβολιασμένοι ή κυκλοφορούν πολλά ψεύτικα πιστοποιητικά), τίγκα μέσα τα μπαρ, κλαμπ κλπ και νιώθω από την μια ότι κάτι χάνω και από την άλλη με την σκέψη και μόνο ότι κάτι μπορεί να πάθουν κάτι οι δικοί μου συνέρχομαι και λέω όχι ρε γαμώτο, θα αντέξω λίγη μοναξιά ακόμα. Εξάλλου τι είναι δυο και τρία και τέσσερα χρόνια, έτσι; Προτιμώ να είναι καλά οι γονείς μου και να έχουν την υγεία τους παρά να βγαίνω με τον κάθε τραμπαρίφα.

Όλο αυτό σκηνικό δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα το ζήσω ούτε στα ποιο τρελά μου όνειρα. Σαν σενάριο ταινίας (που έχει γίνει κιόλας). Κι εδώ είναι που θέλω τις συμβουλές σας, τις απόψεις σας. Πως το βιώνετε εσείς όλο αυτό; Υπάρχουν κι άλλοι που είναι στην ίδια θέση με εμένα (γυναίκες και άντρες; ) και δεν βγαίνουν γιατί φοβούνται; Θα απορρίπτατε κάποιον λόγω του ότι δεν έχει εμβολιαστεί; Τολμάτε να βγαίνετε ραντεβού; Επίσης που μπορώ να βρω νορμάλ άντρες; Δηλαδή να μην είναι μαζεμένοι τόσοι ψεκασμένοι, λαμόγια και ‘’ουγκ’’ όπως τα dating app; Υπάρχει άλλος τρόπος να γνωρίσω κόσμο; Άραγε υπάρχουν άντρες που κι αυτοί φοβούνται και έρχονται αντιμέτωποι με κοπέλες που έχουν ψεκασμένες απόψεις; (ρωτάω γιατί έχω φίλες γυναίκες οπότε δεν ξέρω τι παίζει από την μεριά των αντρών)

Ρωτάς πάρα πολλά, και ίσως συνοψίζεται στο «μήπως κάτι κάνω λάθος και δεν είναι τόσο χάλια τα πράγματα όσο μου φαίνονται».

Η απάντηση είναι ότι δεν κάνεις κάτι λάθος, τα πράγματα είναι όπως σου φαίνεται κι ακόμη χειρότερα.

Αυτό είναι το επίπεδο γύρω μας. Θα το πούμε ξανά και ξανά και ξανά, όσες φορές χρειαστεί. Είμαστε σε ένα σάιτ που απευθύνεται σε φεμινίστριες, και δεν είμαστε πολλές, γιατί αυτό που υπάρχει, αυτό που κυριαρχεί, είναι αυτό που βλέπεις και περιγράφεις. Αν ήταν αλλιώς, δεν θα χρειαζόταν να είμαστε φεμινίστριες, ούτε θα χρειαζόμασταν ένα κλειδωμένο ασφαλή χώρο για να επικοινωνούμε. Δεν υπάρχουν κάπου νορμάλ άντρες μαζεμένοι, αν υπήρχαν, παιδιά, θα τους είχαμε βρει. Είναι κι αυτοί μόνοι τους μέσα σε ομάδες με ουγκ, μισογύνηες και ψεκασμένους. Δεν ξέρουν ότι υπάρχουμε.

Αλλά έχουν απείρως περισσότερες επιλογές από σένα.

Και δεν κινδυνεύουν.

Οπότε δεν έχουν την ίδια ανάγκη να σε ψάξουν.

Άρα δεν φοβούνται όπως εσύ.

Για την άλλη σου απορία, πάντως, ναι, υπάρχουν γυναίκες που δηλώνουν ότι θέλουν σχέση με το καλημέρα σας. Πώς γίνεται να αναρωτιέσαι; Σε ένα σύμπαν που η Σχέση θεωρείται επίτευγμα γενικότερα (και γι’αυτό τελικά κάνουν και οι άντρες βαρυγκωμώντας και λέγοντας τα γνωστά αστεία για παντόφλες)  και για τις γυναίκες είναι αυτοσκοπός, λόγος ύπαρξης, βραβείο επειδή τις διάλεξε ένας άντρας, σε ένα σύμπαν όπου μια γυναίκα που θέλει κάζουαλ σεξ θεωρείται τσούλα, πού είναι το περίεργο; Μπορεί να μη λένε τη λέξη «Σχέση» αλλά λένε «θέλω κάτι σοβαρό», «δεν θέλω κάτι επιπόλαιο» που είναι το ίδιο, και ναι, θεωρούν καλές περιπτώσεις κάτι τενεκέδες επειδή βλέπουν μπάλα, αφήνουν τα κλειδιά του αμαξιού πάνω στο τραπέζι και χαχανίζουν σαν βλάκες με άλλους βλάκες σαν τους ίδιους. Γιατί να μην το πιστέψουν και οι ίδιοι;

Δεν το λέω για να κατηγορήσω τις γυναίκες. Δρουν μέσα σε ένα κοινωνικοπολιτικό σύστημα προσπαθώντας να ενταχθούν και να επιβιώσουν. Για να κάνουν κάτι άλλο χρειάζονται εφόδια που δεν είναι αυτονόητα, όπως είναι η μόρφωση, η οικογενειακή υποστήριξη, οι ευκαιρίες γενικώς.

Εσύ είχες κάτι από αυτά, ή όλα αυτά μαζί, και γι’αυτό είσαι σε θέση να αντιληφθείς, να κρίνεις και δυστυχώς, να καταλήξεις στο ότι όλα είναι μια σκέτη απογοήτευση. Τι να πω; Είναι. Οπότε, μην κλαις όταν σου βγαίνει μάπα το καρπούζι από το πρώτο ραντεβού. Γι’αυτό είναι τα πρώτα ραντεβού. Να χαίρεσαι να βρεθεί η ευκαιρία να το καταλάβεις από το πρώτο και όχι στο εικοστό.

Όσο για την ψεκασμένο, η ερώτηση δεν είναι «θα βγαίνατε με κάποιον που δεν έχει εμβολιαστεί» αλλά «θα βγαίνατε με κάποιον που πιστεύει ότι τα εμβόλια προκαλούν την ασθένεια», γιατί αυτό συμβαίνει, αυτό είναι το σημαντικό. Και η απάντηση είναι «όχι, είναι βλάκας και επικίνδυνος».

Ας αρχίσουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Βλάκας. Κι επικίνδυνος.

31
2
1
1

Tα σχόλια είναι προσβάσιμα μόνο στα μέλη της Womanlandia. Για να γίνετε μέλος, πατήστε εδώ.