Add to My Favourites

No account yet? Register

Σας διαβάζω τόσο καιρό και θέλω κι εγώ να στείλω την ιστορία μου. Στο τμήμα που εργάζομαι είμαστε 3 άτομα, εγώ, η team leader και άλλη μια συνάδελφος στο δικό μου level. Εγώ στην δουλειά αυτή είμαι σχετικά πρόσφατη, περίπου 2 μήνες. Μου δόθηκε λοιπόν από την leader μου, η οποία παράλληλα με εκπαιδεύει κιόλας, ενα project, χωρίς ιδιαίτερες οδηγίες του τύπου τι βήματα να ακολουθήσω, τι να προσέξω, τι εργαλεία-εφαρμογές να χρησιμοποιήσω. Όλα τα βρήκα μόνη μου. Σε κάποια φάση έκανα μια ερώτηση για ένα σημείο πως να το διαχειριστώ κι εκεί αποκαλύφθηκε μια σημαντική παράλειψη της υπεύθυνης μου. Ωστόσο πριν ολοκληρωσουμε το prοject κάναμε ένα ομαδικό meeting με τον manager του τμήματος, ο οποίος μας ρώτησε γιατί προεκυψε αυτό το ζήτημα. Εγώ ουσιαστικά κάλυψα την υπεύθυνη μου λέγοντας πως έγινε κακή συνεννόηση μεταξύ μας, μοιράζοντας την ευθύνη και στις δύο μας και πως τελικά τέλος καλό, καθώς διόρθωσα ό,τι έπρεπε πριν παραδοθεί το project.

Κάθε περίπου 15 ημέρες υπάρχει one to one meeting με την leader, στο οποίο εκείνη μου είπε πως διαχειρίστηκα πολύ καλά και με διπλωματία το συμβάν αλλά ουσιαστικά ήταν δική μου ευθύνη να προσέξω αυτές τις λεπτομέρειες (λεπτομέρειες τις οποίες δεν γνωρίζα) και πως δεν ήθελε να με εκθέσει στον manager για αυτό δεν μίλησε. Εγώ εκεί της εξήγησα πως ήταν το πρώτο project που ανέλαβα και χρειαζόμουν κάποια καθοδήγηση συν του ότι την λεπτομέρεια αυτή δεν θα μπορούσα να την ξέρω καθώς δεν μου την είχε αναφέρει κάποιος ποτέ. Εκείνη ωστόσο επέμενε.
Λίγες μέρες μετά, όταν έκλεισα 2 μήνες στην εταιρεία, με κάλεσε ο manager σε ενα meeting να του πω πως μου φαίνεται ο ρόλος και η συνεργασία μου με την leader. Του είπα πως σε γενικές γραμμές έχουμε μια καλή συνεργασία με εξαίρεση το γεγονος αυτό, στο οποίο του είπα πως αναγνωρίζω το μερίδιο ευθύνης μου αλλά θεωρώ ότι από την στιγμή που πρώτη φορά ανέλαβα τέτοιο project σαν υπεύθυνη όφειλε να μου δώσει κάποιες παραπάνω πληροφορίες πριν ξεκινήσω. Προφανώς το συζητήσανε και στο επόμενο κατιδίαν meeting μαζί της η leader μου είπε πως ουδέποτε είπε κάτι τέτοιο, ότι μάλλον είμαι αρνητική στην ανατροφοδότηση και γι αυτό δεν κατάλαβα τι είπε. Ότι στην ουσία είπε πως και οι 2 είχαμε ευθύνη αλλά σαν owner του project έπρεπε εγώ να είμαι πιο προσεκτική. Στην ουσία είπαμε πάλι τα ίδια και κατέληξε στο οτι δεν είναι δική της δουλειά να με καθοδηγεί στο πως θα δουλέψω ενα project. Επειδή είναι η πρώτη project based θέση που αναλαμβάνω και δεν έχω εμπειρία στο κομμάτι δεν ξέρω, παντού έτσι είναι; Σoυ δίνουν 5 γενικές κατευθύνσεις και άντε βγάλτο μόνη σου; Και αν κάνεις και ένα λάθος σου την λένε; Έχω ήδη κουραστεί από τα σουπα-μουπες. Να σημειώσω πως μετά από αυτό με ρώτησε ο υπεύθυνος τι έγινε στην συνάντηση μας, του είπα και μου είπε ωραία και πως τώρα πρέπει να το διαχειριστούμε μεταξύ μας γιατί εγώ σε εκείνη ουσιαστικά αναφέρομαι. Δηλαδή έβγαλε περίτεχνα την ουρά του απέξω, ωστόσο δεν καταλαβαίνω γιατίε ρώτησε. Σαν να μην μου αρέσει η “κουλτούρα” της εταιρείας…..

Η διαφορά σας με την υπεύθυνη είναι ότι εσύ θεωρείς ότι παραλείφθηκε μια λεπτομέρεια που δεν μπορούσες να ξέρεις ή να υποθέσεις, ενώ η υπεύθυνη θεωρεί ότι δεν ήταν λεπτομέρεια και έπρεπε να την κάνεις σωστά. Τι να σου πω τώρα, δεν ξέρω τι ήταν και τι δεν ήταν, μπορεί να είναι και γι’αυτή η πρώτη φορά που καθοδηγεί κάποιον και δεν έχει καταλάβει ακόμα τι πρέπει να λέει και τι όχι, ή να το έχει κάνει πολλές φορές και να έχει καταλήξει σε μια φόρμα πληροφόρησης.

Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι πρόλαβες και έκανες την κατάλληλη ερώτηση πριν ολοκληρωθεί η ιστορία, το πρόβλημα διορθώθηκε εγκαίρως, άρα το αποτέλεσμα είναι επιτυχές. Στις δουλειές δεν περιμένουν να τα κάνεις όλα σωστά. Το ξέρουν ότι είσαι καινούρια στη δουλειά. Περιμένουν να είσαι αρκετά γρήγορη ώστε να διορθώσεις ένα λάθος. Αν θέλεις να βγεις από πάνω, δεν είναι καλή ιδέα να απαντάς «δεν είχα ενημερωθεί σχετικά», «δεν μου το είχε αναφέρει κανείς ποτέ», γιατί έτσι προφανώς μεταφέρεις όλη την ευθύνη αλλού. Πολλά δεν θα σου αναφέρουν ποτέ. Μπορείς να λες «αυτό δεν το ήξερα, τώρα το ξέρω» και τελείωσε εκεί η υπόθεση. Όντως μοιάζει σα να είσαι αμυντική στην κριτική, και αυτό φαίνεται ότι σου είπε και ο υπεύθυνος που λες ότι «έβγαλε την ουρά του απ’ έξω». Τι ήθελες να κάνει, να διατάξει έρευνα για να διαπιστωθεί τι είπε ποιος σε ποιον;

Από εδώ και πέρα χρειάζεται να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά για να καταλάβεις, αντικειμενικά όμως πια, αν σου δίνει τις πληροφορίες που χρειάζεται ή όχι. Αν όχι, πρέπει να έχεις αποδείξεις για το γιατί έπρεπε να σου το είχε πει, γιατί δεν μπορούσες να το ξέρεις, και γιατί δεν μπορούσες να το υποψιαστείς.

6
12

Tα σχόλια είναι προσβάσιμα μόνο στα μέλη της Womanlandia. Για να γίνετε μέλος, πατήστε εδώ.