Add to My Favourites

No account yet? Register

Αγαπητή Λένα, συγχαρητήρια για το νέο σάιτ καταρχάς και καλή χρονιά! Είσαι μια θεά<3
Λοιπόν ξεκίνησα πρόσφατα σε μια σχολή στην Ελλάδα η οποία είναι καλή σε γενικές γραμμές ωστόσο παρατήρησα κι εγώ και μερικ@ συμφοιτητ@ αρκετά στραβά από την αρχή. Καταρχάς δεν υπάρχει diversity αφού όλοι οι καθηγητές μας είναι μεγάλης ηλικίας άντρες (αυτό μπορεί και να αλλάξει στα επόμενα εξάμηνα όμως). Την πρώτη κι όλας μέρα μαθήματος ακούσαμε κάτι πολύ χοντρό από έναν καθηγητή ο οποίος συζητούσε μέσα στην τάξη με έναν άλλον καθηγητή (του είπε να πει στην γυναίκα του να γυρίσει πίσω στην κουζίνα της). Δεν ξέραμε ακόμα τους καθηγητές οπότε δεν θυμόμαστε ποιος το είχε πει απο τους 2 τους. Μετά από λίγες μόλις μέρες ο χειρότερους από όλους τους εκεί πέρα, ο οποίος έχει πει πολλά σεξιστικά (εκτός τάξης), έγραψε στον πίνακα ως παράδειγμα και καλά για μια άσκηση ότι η γυναίκα του είναι μια πουτ***. Ε εκεί λέμε δεν πάει άλλο, καταρχάς δεν πληρώνουμε για να ακούμε την κάθε σεξιστική π@π@ρια (η σχολή είναι ιδιωτική, όχι ότι θα ήταν οκ αν ήταν δημόσια βέβαια), μαζευτήκαμε λίγα άτομα και πήγαμε στη διεύθυνση να κάνουμε παράπονα. Στην αρχή δεν μας πήραν και πολύ στα σοβαρά, άρχισαν τα “έτσι είναι, τέτοια αστεία κάνει αλλά αρέσει στους φοιτητές, είναι και άλλης γενιάς” και κάτι τέτοια, μέχρι που είπαμε ακριβώς τι είχε γίνει. Του έκαναν γερή παρατήρηση απ’ ό,τι μάθαμε μετά και για λίγο καιρό σοβάρεψε και ήταν όλα καλά. Τώρα όμως αφού πέρασαν λίγες βδομάδες ο τύπος μας έχει πρήξει άπειρα, όλο ρίχνει σπόντες ότι το τμήμα μας είναι γεμάτο “ευαισθητούληδες” και ότι δεν μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα, να λέει κανένα αστείο πια κτλ. Έπειτα είπε πως η μισή σχολή γνωρίζει ποιοι/ποιες πήγαν να κάνουν παράπονα, αυτός δεν θέλει να μάθει για να μην τους αδικήσει στο βαθμό και κάτι τέτοιες απειλές γενικά. Εντωμεταξύ στα @@ μας τον έχουμε γράψει όλες μας, απλά κάθε φορά που αρχίζει την γκρίνια του και τις απειλές του προσωπικά μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι και δεν μπορώ να συγκεντρωθώ καλά καλά στο μάθημα. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε, έχει νόημα να πάμε πάλι να κάνουμε παράπονα ή να το αφήσουμε κι απλά να συνεχίσουμε να τον γράφουμε; Ο τύπος γενικά είναι απαράδεκτος, αλλά δουλεύει πολλά χρόνια στη σχολή και απ’ότι κατάλαβα δεν του έχουν ξανακάνει παράπονα γι αυτό το θέμα. Επίσης σκέφτομαι ότι στο μέλλον όταν βγω στο χώρο εργασίας μπορεί να έρθω αντιμέτωπη μαζί τους (έχουμε κι άλλους σεξιστές οι οποίοι απλά το κρύβουν καλύτερα) και γενικά να μου κάνουν τη ζωή δύσκολη, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό.

Όχι, δεν ισχύει αυτό.

Είναι κάτι που έχω ακούσει πολλές φορές και πρέπει να αντιμετωπιστεί ως θεωρία.

Στο φόβο μας βασίζονται όλοι αυτοί όλα αυτά τα χρόνια.

Όμως ανάποδα είναι: ΑΥΤΟΣ πρέπει να φοβάται μη σε βρει μπροστά του αργότερα.

Είναι πολλοί που θα σου κάνουν τη ζωή δύσκολη, και άλλο τόσο θα τους την κάνεις κι εσύ.

Αυτός (αυτοί) είναι η απερχόμενη γενιά.

Εσείς είσαστε το μέλλον, και το μέλλον είναι εδώ.

Έχει γίνει αρκετή δουλειά σε παγκόσμιο επίπεδο τα τελευταία χρόνια ώστε εσείς τώρα να είσαστε σε θέση να τη συνεχίσετε. Τα παράπονά σας έπιασαν τόπο. Η διεύθυνση είναι μαζί σας, γιατί έχουν αλλάξει οι καιροί. Φυσικά και να κάνετε κι άλλα παράπονα αναφέροντας τις απειλές του για μείωση βαθμού. Εκτίθεται συνέχεια, τον λάκκο του σκάβει με αυτά που λέει. Καταγράψτε τι ακριβώς λέει, πότε το λέει, τι ώρα το λέει, να είσαστε με στοιχεία όταν θα πάτε για τα επόμενα παράπονα.

Δεν λέει τίποτα ότι δουλεύει πολλά χρόνια και δεν του έχουν κάνει ξανά παράπονο. Κι άλλοι δούλευαν πολλά χρόνια και δεν τους είχαν κάνει παράπονο  μέχρι που άρχισαν να μαζεύονται πολλά παράπονα και τελικά μας άδειασαν τη γωνιά. Και μη νομίζεις ότι θα τον υποστηρίξουν επειδή είναι εκεί χρόνια. Κάτι τέτοιοι έχουν πολλούς εχθρούς, γιατί δεν είναι απλά σκέτα σεξιστές, είναι συνολικά παλιάνθρωποι. Μια μικρή αφορμή χρειάζεται για να εμφανιστούν όλοι όσοι του την έχουν φυλαγμένη.

40
9
7
1

Tα σχόλια είναι προσβάσιμα μόνο στα μέλη της Womanlandia. Για να γίνετε μέλος, πατήστε εδώ.