Add to My Favourites

No account yet? Register

Αγαπητη Λένα
Δεν είναι ερώτηση αυτό που σου στέλνω αλλά νιώθω ότι θα με βοηθήσει να σου γράψω. Τι ωραία να έμενες κι εσύ εδώ που μένω, να ήμασταν φίλες και να πηγαίναμε για έναν καφέ. Είναι λοιπόν 6μιση το πρωί (όχι τώρα να πηγαίναμε για καφέ, κάποια στιγμή εννοώ :)).
Έχω ξυπνήσει από τις 4 γιατί ο μικρός έκλαιγε και πεινούσε και μετά, αφού κοιμήθηκε, μου ήταν αδύνατον να ξανακοιμηθώ.
Άρχισα να σκέφτομαι για τη δουλειά μου. Και συγκεκριμένα για την αστεία, σχεδόν μηδενική, αύξηση που μου έδωσαν για δεύτερη χρονιά και την προαγωγή, που προοριζόταν για φέτος και δεν μου έδωσαν. Γιατί, τι κρίμα, δεν πρόλαβαν να την κάνουν τη μοναδική ημερομηνία που δίνουν προαγωγές -δεν ισχύει, είναι φτηνή δικαιολογία- και εγώ έλειπα με άδεια μητρότητας (6 μήνες έλειπα, εκ των οποίων οι 3 ανευ αποδοχών). Αλλά δεν πειράζει, να μη στεναχωριέμαι και θα μου δίνουν δουλειά αντίστοιχη του καλύτερου ρόλου, αλλά τη θέση, αν θα την πάρω, θα το κρίνουμε/κρίνουνε του χρόνου. Απορώ δηλαδή τώρα που τα γράφω πώς δεν ντρέπεται ο κόσμος να λέει τέτοια πράγματα.
Για το background, 7 χρόνια δουλεύω σε αυτήν την εταιρεία και όλο αυτό το διάστημα με επαινούν για το πόσο καλά αποτελέσματα φέρνω και τι ικανοποιημένοι που είναι οι πελάτες και οι συνάδερφοί μου, και πόσο άριστη είναι πάντα η επίδοσή μου. Η ιστορία της ζωής μου από σχολείο και συλλόγους, πόσο καλή είμαι σε ότι κάνω. Και ναι, πιστεύω ότι δεν είναι υγιές να πιέζομαι σε ότι κάνω για να είμαι τόσο καλή κτλ. Αλλά αυτό δεν είναι η ζωή μας; Να προσπαθούμε κάνουμε ότι κάνουμε καλά με μια ποιότητα που να είμαστε περήφανοι να δείξουμε ότι είναι δικό μας έργο; (Ή μήπως εδώ κρύβεται η ερώτηση μου για σενα ή τον ψυχοθεραπευτή μου;) Οπότε θα μου πεις τι σε νοιάζει αν σου δίνουν τον αντίστοιχο τίτλο και μισθό; Ε αν ήμουν γεννημένη εκατομμυριούχος ίσως δε θα με ένοιαζε ή δε θα με ένοιαζε τόσο. Τέλος πάντων πίσω στον εργοδότη. Άκου τώρα επιχείρημα για το να μη δώσει την αντίστοιχη με την επίδοση αύξηση και τον αντίστοιχο τίτλο. Ε να, η επίδοση δε συνδέεται με το μισθό, αλλά η εμπειρία, και έτσι είναι, πρέπει πρώτα κανείς να αποδείξει ότι μπορεί να κάνει κάποια πράγματα και μετά να πάρει τη θέση και τον αντίστοιχο μισθό (σημειωτέον: 1μιση χρόνο έκανα τη δουλειά για τη θέση που συζητάμε με χαμηλότερη θέση, μισθό κτλ). Αυτά τα λέει το αφεντικό μου που και το ρόλο έχει και τη θέση. Δεν έχει δηλαδή τίτλο και μισθό επιστάτη, αν και μόλις 1μιση χρόνο έχει τη διευθυντική θέση. Αυτός λοιπόν γιατί έχει τον αντίστοιχο μισθό και τίτλο και δε μας αποδεικνύει 2-3 χρόνια τι ξέρει για να του τα δώσουμε μετά; Άσε μην απαντήσεις, ξέρω. Γιατί μπορεί.
Τι να σε ρωτήσω τελικά δεν ξέρω. Ωραία πάντως που τα έγραψα. Επίσης συγχαρητήρια για τη νέα σου σελίδα και σου εύχομαι καλή επιτυχία! Κάνεις και κάνετε εξαιρετική δουλειά. Ίσως αναρωτιέσαι τι δουλειά κάνω. Είμαι μηχανικός υπολογιστών. Αν θέλετε βοήθεια με τη νέα σας πλατφόρμα θα μπορούσα να βοηθήσω (να τώρα πχ που δεν μπορώ να κοιμηθώ θα μπορούσα να δω λίγο γιατί κάνει αργό rerender όλη η σελίδα όταν από ένα άρθρο γυρίζω πίσω στην κεντρική). Στείλε ένα σημάδι σε καποιο ποστ ή κάτι τέτοιο αν ενδιαφέρεσαι για βοήθεια αν και πιστεύω θα το έχετε αναθέσει σε κάποια εταιρεία. Να’σαι καλά βρε Λένα, ήδη νιώθω καλύτερα. Πολλά φιλιά και καλές γιορτές σε όλες!

H Λένα απαντά:

Τι ωραίο μήνυμα. Κι εγώ θα ήθελα να πάμε για καφέ. Όχι στις έξι το πρωί ?

Είμαστε όμως εδώ, και μπορείς να μου στείλεις μήνυμα από το τσατ του Womanlandia, δεν χρειάζεται να μου στείλεις μέσω της φόρμας. Έχουμε και εφτά ώρες διαφορά, είναι πολύ πιθανό να είμαι ξύπνια όταν για σένα είναι 4. Δεν μένω εκεί που μένεις, αλλά γι’αυτό έκανα αυτό το σάιτ.

Και αν δεν σου κάνω εγώ, ή δεν σου φτάνω εγώ, γίνε μέλος στο επαγγελματικό γκρουπ, ή κάνε ένα καινούριο γκρουπ που ρωτάς κάτι συγκεκριμένο, για τη δουλειά σου ή για οτιδήποτε άλλο, και θα σε βρουν άλλες που μπορούν να συζητήσουν και ίσως, αν μένετε κοντά, να πάτε για καφέ.

Είναι καλό να πιέζεσαι για να είσαι καλή σε ό,τι κάνεις. Αυτό που δεν είναι καλό είναι να μην μπορείς να το πουλήσεις επειδή είσαι γυναίκα σε ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον και η καλή σου επίδοση αντιμετωπίζεται ως «φροντίδα» και όχι ως «δουλειά που θα μπορούσες να κάνεις και αλλού».

Δεν κατάλαβα καν τι εννοείς με το αργό rerender, πρόβλημα ακούγεται, όπως προείπα, στείλε μου μήνυμα στο τσατ, είμαι η Lena. To τσατ είναι το φακελάκι δίπλα από τη φωτογραφία σου, πάνω δεξιά, και ο κατάλογος των μελών είναι στο my membership account/all members. Μηχανικός είσαι, κατάλαβες μάλλον. Τα λέμε σύντομα!

2
12

Tα σχόλια είναι προσβάσιμα μόνο στα μέλη της Womanlandia. Για να γίνετε μέλος, πατήστε εδώ.