Γιατί οι άντρες δεν σέβονται τον χώρο μας;
Θυμάμαι συμπεριφορές πρώην σχέσεων μου και πραγματικά συνειδητοποιώ πόσο απαιτητικοί γίνονται όταν πας εσύ στο δικό τους έστω 2 ώρες (δεν σου φέρνουν ούτε ένα ποτήρι νερό και σου λένε μην πατάς εδώ, μην κάνεις εκείνο). Λοιπόν εγώ είμαι κάτω των 30 και μένω με την μητέρα μου. Είχα 2 πρώην που επειδή σπίτι τους πατούσαν παντού με τα παπούτσια, θεωρούσαν πως το ίδιο μπορούσαν να κάνουν και στο δικό μου. Ενώ τους εξηγούσα ότι στο σπίτι μου δεν πατάει κανείς μέσα με τα παπούτσια και είχα και παντόφλες να τους δώσω, τις περισσότερες φορές κάνανε πως δεν καταλαβαίνανε. Είναι διαφορετικό κάποιος που έρχεται στο σπίτι σου πρώτη φορά και διαφορετικό να έρχεται κάθε εβδομάδα και να κάνει πως δεν καταλαβαίνει τους κανόνες σου. Επίσης θα πίνανε ένα νερό και θα παρατούσαν το ποτήρι όπου να ναι. Αν το έκανα εγώ στο δικό τους θα μου έλεγαν πως πρέπει να το πάω στον νεροχύτη (δεν λέω να το αφήσουν στον νεροχύτη, αλλά μπορούν να μην το αφήσουν πχ. στο πάτωμα). Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είχαν γενικότερο θέμα στην καταπάτηση των ορίων, όχι μόνο σε αυτό το κομμάτι, ήταν γενικότερα κακοποιητικές σχέσεις. Αλλά τώρα που το σκέφτομαι, μήπως είναι και αυτό ένα σημαντικό καμπανάκι και όταν το βλέπουμε πρέπει να φέυγουμε τρέχοντας;
Αν μιλάμε για ανθρώπους που ήταν γενικότερα κακοποιητικοί, αν το σκεφτείς κι άλλο, θα βρεις κι ένα σωρό ακόμα καμπανάκια. Καμπαναριά ολόκληρα.
Οι άνθρωποι είναι πολύ πρόθυμοι να μας δείξουν ποιοι είναι. Εμείς είμαστε που δεν ακούμε τι μας λένε, κι όταν λέω «εμείς» εννοώ τις γυναίκες. Έχουμε μάθει να παρακούμε, να εκλογικεύουμε, να δικαιολογούμε, να ερμηνεύουμε, να λειαίνουμε και να βγάζουμε τις εαυτές μας τρελές πριν καν το κάνουν οι άλλοι. Όταν κάποιος είναι αφιλόξενος, δεν χρειάζεται να τον γνωρίσεις περισσότερο, να κάνεις σεξ μαζί του, να κάνεις σχέση μαζί του, για να καταλάβεις ότι τελικά, α, δεν είναι μόνο αφιλόξενος, είναι κακοποιητικός. Το «αφιλόξενος» και «αγενής» θα έπρεπε να αρκεί για να μην τον θέλεις ούτε για φίλο, ούτε για παρέα, ούτε για γνωστό. Δεν υπάρχει λόγος να ξαναπάς σπίτι του, ούτε να ξαναέρθει στο δικό σου.
Μη φοβάσαι, δεν χάνεις ευκαιρίες έτσι. Ακόμα και αν έχεις παρεξηγήσει κάποιον τελικά ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. Δεν είσαι ίδρυμα που μοιράζει υποτροφίες. Όταν λες όχι σε κάτι, λες ναι σε κάτι άλλο. Δώσε χώρο και χρόνο σε ανθρώπους που καταρχήν, δεν είναι αγενείς και αφιλόξενοι.
Γιατί οι άντρες δεν σέβονται τον χώρο μας (τους κανόνες μας, τα όριά μας); Διότι τους το επιτρέπει η πατριαρχία.
Tα σχόλια είναι προσβάσιμα μόνο στα μέλη της Womanlandia. Για να γίνετε μέλος, πατήστε εδώ.