Add to My Favourites

No account yet? Register

Γειά σου Λένα!
Λοιπόν, ζω εδώ και μερικά χρόνια στην Αγγλία, και το πράμα μετά απο πολλή προσπάθεια εχει πάει καλά προσωπικά, επαγγελματικά, γενικά. Τον τελευταίο χρόνο είμαι με έναν ανθρωπο που εκτιμώ και αγαπώ και θέλω – έχουμε κοινή ιδεολογία, μόραλς, παρομοια αίσθηση του σωστού/λάθους και σε μικροπράγματα, μουσική, σεξ τρελό, συζητήσεις, όραμα ζωής, είναι ευγενικός, τον βρίσκω λουκούμι, τον συμπαθούν φίλοι & γνωστοί μου, υπέρκομπλε. Περιμένετε όλοι το ‘αλλά’ πουλάκια μου. Καλά κάνετε. Κάνει χρήση κοκαΐνης συχνά. Το ξέρω απ’ την αρχή αυτό, και σε πρώτη φάση κράτησα τη σχέση ανοιχτή, για να τσεκάρω πιο εύκολα τι γίνεται, και τις σκέψεις μου πάνω σε αυτό. Μέσα σ’ αυτό το αρχικό 3μηνο δεν είδα κάτι το μη αποδεκτό, με την έννοια ότι φαινόταν απλώς να κανει χρήση και μετά να συνεχίζει τη ζωή του λειτουργικά (κάτι που δε με πειράζει,). Οπότε το όπεν έκλεισε κι έγινε μονογαμικη σχέση, κάτι που εκείνος ήθελε φρομ ντέη ουάν, κι εγώ δηλαδή με το ζόρι έκανα οτι δεν ήθελα για να με προστατέψω από τυχόν μαλακία. Πάω όμως τώρα Ελλάδα για ενα πενθήμερο, όλα καλά φαινομενικά, και γυρνάω και τον βρίσκω σε κατάσταση πεθαμενατζίδικη, τα είχε ρουφήξει όλα, του δίνω παπούτσια στο χέρι, κυριολεκτικά τα είχε σπίτι μου, εκείνος να λέει όντως σιχάθηκα τον εαυτό μου, μετά από συζήτηση λέω ζήτα βοήθεια και εγώ εδώ είμαι, και λέει οκέη και επίσης δεν προτίθεται να ξανακάνει τέτοιο binge. Κατόπιν μου είπε το τρελό ‘το παράκανα όσο έλειπες γιατί ξέρω οτι σε ενοχλεί και ένιωσα ελεύθερος να το κάνω’. Δε θα του κάνω τη μάνα ούτε τη σύμβουλο, το λέω συχνά αυτό, αν ο ίδιος θέλει κάτι καλύτερο για τον εαυτό του μπορούμε να είμαστε μαζί, αλλιώς αουφίντερζεν. Ποιά είναι η ερώτηση δεν ξέρω λολ συγγνώμη. Θέλω να ακούσω τι έχετε να πείτε. Υστερόγραφο ότι εδώ είναι αρκετά συχνό πράγμα η χρήση, σε φάση 0,2% στην ελλάδα, 5% εδώ, το λέω γιατί αν συνέβαινε ελλάδα αυτό θα έλεγα ρεφυγερεμλκαποδωρεμπρο, αλλά υπάρχει μια αίσθηση ότι κοίτα τριγύρω σου, είναι παντού, έχει νορμαλοποιηθεί. Δεν ειναι παντού βέβαια.
Αυτά. Δε θέλω καθόλου να χωρίσω, μάλλον όμως φοβάμαι ότι με τον καιρό θα καταντήσω σε κάποιου είδους λαγούμι χωρίς να το καταλάβω? Να μπω μέσα στη φάση αυτή προσωπικά αποκλείεται, με απωθεί, παίρνω τη ντοπαμίνη μου μαγειρεύοντας και τρώγοντας ξέρω γω, και τη σεροτονίνη μου με μουσική, γιόγκα και σελφ-ρεφλεξιον. Έβαλα το υστερόγραφο στη μέση αλλά εκεί ταίριαζε. Ευχαριστώ.

Αφού η φάση σε απωθεί και να μπεις μέσα αποκλείεται, δεν είναι προφανής η απάντηση; Σαν τι να έχουμε εμείς να πούμε; Να κάνεις υπομονή; Να συμπαρασταθείς; Σε τι; Κάνει αποτοξίνωση;

Έχει κάνει binge κατά πάσα πιθανότατα όσο είσαστε μαζί αλλά δεν το έμαθες, θα κάνει πολλές φορές ακόμα binge, και δεν έχει καμία σχέση με σένα όλο αυτό. Είναι χαρακτηριστικό του εθισμένου ότι βρήκε αυτή την δικαιολογία.

Ο εθισμός είναι ένα πολύ δύσκολο και πάρα πολύ σοβαρό πράγμα και λύνεται με τεράστια προσπάθεια και μόνο με ειδικούς, με ομάδα ειδικών, για την ακρίβεια. Ότι είναι πιο διαδεδομένη η κόκα στη Αγγλία από την Ελλάδα τι λέει, πέρα του ότι η Αγγλία είναι πιο πλούσια χώρα; Οι εθισμένοι πάντα υπάρχουν, το ποια ουσία χρησιμοποιούν οι περισσότεροι εξαρτάται από την κοινωνική ομάδα που ανήκουν. Αν δεν έχουν κοκαΐνη, θα σνιφάρουν κάτι άλλο. Η κοκαΐνη είναι ουσία που υπάρχει πολλά χρόνια και έχει ερευνηθεί πολύ – ξέρουμε τι κάνει, τι δεν κάνει, και υπάρχει λόγος που είναι απαγορευμένη. Τα ναρκωτικά είναι ναρκωτικά, και με αυτή την έννοια ναι, είναι όντως παντού, είναι πολύ μεγάλο το πρόβλημα. Παραμένει ωστόσο πρόβλημα.

Δεν υπάρχει εθισμένος που το έχει υπό έλεγχο. Αυτός είναι ο ορισμός του εθισμού. Κακώς «δεν σε πειράζει» να κάνει κάποιος κόκα και μετά να συνεχίζει τη ζωή του σα να μην τρέχει τίποτα. Τρέχει, τρέχει πάρα πολύ. Πρόσεχε γιατί είναι γνωστό το πάτερν που σχηματίζεται, με σένα να γίνεσαι μέρος της εξάρτησης του και αξεσουάρ του εθισμού του. Όλα αυτά είναι μελετημένα και αναγνωρισμένα. Μην το αντιμετωπίζεις σα να συμβαίνει σε σένα πρώτη φορά. Η περιγραφή, δε, του ανθρώπου αυτού, με την χρήση κοκαΐνης, είναι κάτι που κάνει κλικ, αν το δεις από μακριά. Μακάρι να καταφέρεις να το δεις από μακριά.

32
8
1

Tα σχόλια είναι προσβάσιμα μόνο στα μέλη της Womanlandia. Για να γίνετε μέλος, πατήστε εδώ.