Add to My Favourites

No account yet? Register

Ελπίζω να βρίσκω την παρέα σε ωραίο mood! Λένα θέλω τα φώτα σου! Είμαι σε σχέση εδώ και 3 μήνες με τον σύντροφο μου. Είμαστε και οι δύο γύρω στα 25. Έχουμε κοινό τρόπο διασκέδασης, περνάμε ωραία στις εξόδους μας αλλά έχω δει ωστόσο κάποιες συμπεριφορές που με ξενερώνουν και θέλω τη γνώμη σας. Να ξεκινήσουμε ότι την περίοδο γνωριμίας μας, δηλαδή πριν ξεκινήσουμε να ειμαστε μαζί, το αγόρι μου έκανε δηλώσεις του τύπου ότι είναι απαράδεκτοι όσοι δεν κάνουν δουλειές στο σπίτι και τα κάνει όλα η κοπέλα τους, ότι δεν θα είχε πρόβλημα μελλοντικά όταν κάνει παιδιά να μείνει εκείνος στο σπίτι να μεγαλώσει τα παιδιά αν η γυναίκα του έχει μια καλή δουλειά. Τώρα αυτά δεν ξέρω κατά πόσο τα πιστεύει ή τα λέει έτσι για να νομίζω οτι είναι φεμινιστής.

Red flag 1o: Ήμασταν με τους φίλους του παρέα και συζητούσαμε διάφορα θέματα και έφτασε η κουβέντα στο πως θα ηταν το ιδανικό σπίτι για εκείνον. Και έλεγε πως το ιδανικό θα ήταν να μένει σε μια πολυκατοικία που στο έναν όροφο θα ήταν οι κολλητοί του, στον άλλο η μητέρα του και η οικογένεια του. Του είπα πως εμένα δεν θα μου άρεσε καθόλου αυτό, θέλω να έχω την ανεξαρτησία μου. Αυτό ήταν περισσότερο σαν μια υποθετική συζήτηση καθώς δεν μένει καν μόνος του, ενώ έχει ικανοποιητικό εισόδημα για να το κάνει.

Red flag 2ο:
Πήγαμε για ένα σουκου να μείνουμε στο εξοχικό της θείας του ενώ εκείνη έλειπε. Ενώ λοιπόν και τις 2 μέρες άφηνε τα πράγματα του μέσα στην μέση και δεν συμάζευε τίποτα (ούτε εγώ του τα μάζεψα φυσικά), την ημερα που ήταν να φύγουμε νευρίασε και ξέσπασε σε φωνές και μου είπε πως έχω πεταμμένα τα ρούχα μου μεσα στο σπίτι (ενώ εκείνη την ώρα τα μάζευα και τα εβαζα στην βαλίτσα μου), και πως πρέπει να πλύνω τα πιάτα! Τον κοίταξα κάπως απορημένη, έκπληκτη?!, για το ξέσπασμα αλλά και για την απαίτηση που είχε ξαφνικά, ενώ εγώ ήμουν ουσιαστικά φιλοξενούμενη του. Από δικούς μου φιλοξενουμενους δεν απαιτώ να κάνουν δουλειές, εκτος κι αν ζητήσω εγώ ευγενικά βοήθεια σε κάτι. Του είπα πως μαζεύω τα πράγματα μου και όταν τελειώσω θα δούμε που μπορώ να βοηθήσω, αλλά τα πιάτα καλύτερα να τα πλύνει εκείνος. “Οκ!” Μου απάντησε με νεύρα, “αλλά να στρώσεις το κρεβάτι” . Και έτσι κι έγινε. Φεύγοντας λοιπόν από το σπίτι, είχαμε ξεχάσει να πετάξουμε τα σκουπίδια και με διέταξε να παω εγώ να αδειάσω τα σκουπίδια του μπάνιου! Του λέω γιατί δεν πας εσύ; Και απαντησε θυμωμένος πως “Καλά, αλλά εσύ πήγες τελευταία φορά τουαλέτα!”. Δεν ξερω τι επιχείρημα ήταν αυτό! Εγώ γέλασα και προφανώς και τον άφησα τα να πετάξει εκείνος. Στον δρόμο της επιστροφής μου ζήτησε συγνώμη για την αντίδραση του αλλά λέει πως ηταν λόγω άγχους να αφήσει το σπίτι όπως το βρήκε. Εγώ τώρα θυμήθηκα και άλλα περιστατικά που έχει αντιδράσει παρόμοια (με άλλα θέματα), και πάντα δικαιολογεί την αντίδραση με το άγχος που μπορεί να νιώθει. Νομίζω ότι η κατανόηση μου τελείωσε και απο όταν γυρίσαμε έχω ξενερώσει μαζί του.
Επίσης τις 2 εβδομάδες πριν το ταξίδι βρεθήκαμε maximum 2 φορές την εβδομάδα. Την επόμενη ημέρα από το ταξίδι είχαμε και οι δύο άδεια και ήταν ευκαιρία να βρεθούμε. Το πρωί-μεσημέρι δεν μου πρότεινε τίποτα και ήταν μάλιστα χαμένος, και όταν τον πήρα εγώ το απόγευμα και του πρότεινα μια βόλτα, μου είπε πως έχει κανονίσει με τους φίλους του να βρεθούν κατά τις 19.00. Οκ του λέω, θέλεις να βρεθείς με τα παιδιά και μετά κατά τις 10-11 να έρθω με το αυτοκίνητο μου να σε πάρω να πάμε μια βόλτα; Και μου είπε πως καλά 2 μέρες δεν χόρτασα να τον βλέπω και πως θέλει να περάσει παραπάνω χρόνο με τους φίλους του γιατί δεν ξερει πότε θα τους ξαναδεί όλους μαζί (εντωμεταξύ κανονίζουν κάθε εβδομάδα). Στο τέλος τσακώθηκαμε. Δεν ξέρω μου φάνηκε κάπως όλο αυτό, που δεν μπορούσε ολόκληρη μέρα άδειας να ξεκλέψει 2 ώρες να βρεθούμε.

Να σου πω την αλήθεια, κι εγώ αναρωτιέμαι. Μετά από αυτό το τρυφερό διήμερο όπου συζητήθηκαν εκτενώς τα άπλυτα σεντόνια, η στοίβα πιάτων στο νεροχύτη, αλλά και τα σκουπίδια της τουαλέτας, δεν τον χόρτασες;

Υπάρχει το ένα κλασικό θέμα, ότι οι άντρες το παίζουν σύμμαχοι και φεμινιστές μέχρι να έρθει η ώρα να πλυθούν τα πιάτα, και τότε βγάζουν φόρα παρτίδα την Πιστωτική Πατριαρχίας που είχαν στο τσεπάκι. Αυτό δεν ξεμαθαίνεται. Ο δικός σου σαφώς την έβγαλε και προσπάθησε να την εξαργυρώσει. Ότι γέλασες και τελικά δεν πέρασε το δικό του, δυστυχώς δεν αλλάζει κάτι. Όσες φορές και να γελάσεις, το ίδιο θα κάνει. Δεν θα εγκαταλείψει τις προνομιάρες του επειδή εσύ γέλασες. Θα βρει άλλη που δεν γελάει και τα πλένει χωρίς να της ζητηθεί, για να δείξει πόσο νοικοκυρεμένη είναι και πόσο κάνει για σπίτι.

Υπάρχει όμως και ένα άλλο θέμα, που είναι τα ξεσπάσματα θυμού, που δεν είναι κάτι κλασικό, και είναι κάτι πολύ πολύ επικίνδυνο όταν συνοδεύεται από δικαιολογίες «φωνάζω από το άγχος μου». Αν φωνάζει από το άγχος του, να κάνει θεραπεία για να το διαχειριστεί και να ανακαλύψει ότι δεν φταίει το άγχος του γιατί όλοι έχουν άγχος. Οι φωνές και τα συναισθηματικά ξεσπάσματα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ. Είσαι 25 χρονών κοπέλα, μεγάλωσες στο #metoo, πρέπει να το μάθεις πριν σπαταλήσεις τα χρόνια σου με τέτοιους άντρες. Δεν είναι red flag η επιθετικότητα στη συμπεριφορά. Είναι σήμαντρο εκκλησίας για να σηκωθείς να φύγεις. Οι άνθρωποι που δεν μπορούν να ελέγξουν το θυμό τους έχουν μεγάλα θέματα που πρέπει να λύσουν μόνοι τους πριν μπουν σε σχέσεις, αυτή είναι δική τους δουλειά. Η δική σου δουλειά είναι να μην κάνεις σχέσεις με τέτοιους ανθρώπους.

45
19
2

Tα σχόλια είναι προσβάσιμα μόνο στα μέλη της Womanlandia. Για να γίνετε μέλος, πατήστε εδώ.