Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Αγαπητή Λένα: Είμαι γαϊδούρα ή βάζω σωστά όρια;

Add to My Favourites

No account yet? Register

Αγαπητή Λένα καλησπέρα! Τα τελευταία χρόνια εχω κάνει σημαντική προσπάθεια να βελτιώσω τη ζωή και τις σχέσεις μου, να μάθω να επικοινωνώ ξεκάθαρα αυτά που αισθάνομαι, να λέω την αποψη μου λαμβάνοντας υπόψη τα συναισθήματα του άλλου κι όχι να σιωπώ λαμβανοντας υπόψη μονο τα συναισθήματα του άλλου ή ένα φτιαχτό προσωπείο που έχω δημιουργήσει για τον εαυτό μου, να ακούω καλύτερα, να εκφράζομαι με ενσυναίσθηση, να βάζω όρια. Η παραπάνω ζημιογόνα νοοτροπία μου περαστηκε απο την οικογένεια μου και την ακολουθούν πιστά και οι δύο γονείς μου. Για την αλλαγή αυτή θέλω να ευχαριστήσω εσένα Λένα και τους αναγνώστες, που υπήρξατε βασική έμπνευση για να μπορέσω να συνειδητοποιήσω την πηγή αυτού του βάρους και της κακής ποιότητας της κοινωνικής μου ζωής. Εχω κάνει και θεραπεία για δυο χρόνια. Πράγματι η ζωή μου είναι η μέρα με τη νύχτα.
Και ο κύκλος μου, έχει αρχίσει να ακολουθεί αυτή την πολιτική, οπότε γενικά υπάρχει καλη συνεννόηση και τα πράγματα βαίνουν γενικά καλώς. Κατι όμως που παρατηρώ είναι ότι όταν τα ατομα συνειδητοποιούν την αξια της οριοθέτησης και προσπαθούν να την κάνουν πράξη κάπως το παρακανουν προς την αλλη μεριά και εν τέλη καταλήγουν να φαίνονται γάιδαροι που ποτέ δεν λαμβάνουν κανέναν άλλον υπόψη παρά μόνο τον εαυτό τους. Με έχει απασχολήσει και εμένα αυτό, αν το εχω κάνει ή το κάνω ακόμα.
Αφορμή για να το σκεφτώ αυτό τώρα είναι η εξής κατάσταση. Από Πέμπτη έως Κυριακή αυτής της εβδομάδας κάπως έχει τύχει κι έχει μαζευτεί ένας ατελείωτος όγκος εκδηλώσεων και κοινωνικων υποχρεώσεων του άμεσου κύκλου μου, στις οποίες κανονικά θα πήγαινα σε όλες γιατι χρονικά δεν επικαλύπτονται. Εγω δε βγαίνω χρονικά γιατί έχω μια πολύ σημαντική εξέταση τη Δευτέρα. Θα μου πεις τώρα σε τέσσερις μέρες περιμένεις εσυ να κάνεις προκοπή; Όχι, αλλά θέλω να ειμαι ξεκούραστη και να μην εχω σερί ξενύχτια ώστε να ειναι φρέσκο και σε φόρμα το μυαλό μου κι όχι πουρές. Σε τεσσερα λαιβ και 3 πάρτι ειμαι καλεσμένη εκ των οποιων τα δυο είναι γενεθλίων, το ένα κοπέλας καλού μου φιλου και το άλλο καλής μου φίλης. Λοιπόν, επειδή απο την κούραση και το άγχος κοντεύω να κλατάρω αυτή την περίοδο είναι προσωπική ανάγκη να βρεθω σε μια έστω απο τις εκδηλώσεις για να ξεσκάσω κι εγω λίγο. Από την άλλη το ένα πάρτι με φρικαρει λογω πολυκοσμιας, το άλλο πάρτι θα είναι σε όμορφο ανοιχτό μέρος αλλά η ώρα είναι από λίγο έως πολύ ακατάλληλη για το πρόγραμμα που ακολουθώ για το well being μου λογω εξέτασης, να μην τα πολυλογώ, εκεί που κατέληξα είναι οτι θελω να παω σε ένα απο τα λάιβ που θα γίνει σε κήπο, εχει χαλαρή ατμόσφαιρα, δεν θα γίνεται πανικός από κόσμο και όσες φορές έχω πάει εκεί ξεκουράζεται η ψυχή μου. Να κάνεις αυτο που σου ξεκουράζει την ψυχή σου, τότε. Ναι αλλά εγω σε ολη αυτή την ανάλυση ακούω ενα ατέρμονο μου μου μου μου μου. Θα είναι γαϊδουριά απο μέρους μου αν με τις λιγοστες μου δυνάμεις επιλέξω να κανω κατι άλλο σε αυτή τη πιεσμενη για μένα περίοδο, ή πάλι μιλάει η νοοτροπία του συγγνώμη που υπάρχω;

Δεν κατάλαβα το πιο σημαντικό από όλα, που είναι από ποιον ακούς το μου μου μου. Από τους άλλους, ή από τον εαυτό σου;

Από την άλλη, είναι όντως το πιο σημαντικό από όλα;

Όλη μας η ζωή είναι αποφάσεις που πρέπει να ισορροπήσουν ανάμεσα στο τι θέλουμε εμείς και τι επιπτώσεις θα έχει αυτό που θέλουμε εμείς στις ζωές των άλλων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν φαίνεται να το κάνεις αυτό. Υπάρχει το ιβέντ που εσένα σε βολεύει καλύτερα λόγω χώρου, χρόνου και τοποθεσίας – από την άλλη όμως, είναι και τα γενέθλια ανθρώπων που είναι κοντινοί σου και έχουν προσδοκίες από αυτή τη μέρα. Οπότε, από τη μια είναι το μέρος που εσύ θέλεις να πας, και από την άλλη τα μέρη που σε περιμένουν να πας, και αυτά είναι με διαβαθμίσεις. Μας εξηγείς γιατί απορρίπτεις τα πάρτι, αλλά εσύ ξέρεις τη σχέση που έχεις με αυτά τα άτομα και κατά πόσο πρέπει να βάλεις νερό στο κρασί σου. Αν το μόνο σου κριτήριο είναι τι βολεύει εσένα και μόνο εσένα, τότε ναι, δε λαμβάνεις κανέναν άλλο υπόψη σου παρά τον εαυτό σου.

6
4
5
2
1

Tα σχόλια είναι προσβάσιμα μόνο στα μέλη της Womanlandia. Για να γίνετε μέλος, πατήστε εδώ.