Add to My Favourites

No account yet? Register

Αγαπημένη Λένα και σχολιαστές!
Ελπίζω όλοι να είστε καλά και το καινούργιο έτος να σας φέρει ότι επιθυμείτε κι άλλα τόσα.
Με λένε ας πούμε Ελένη, είμαι 40 ετών εκπαιδευτικός , παντρεμένη με 2 6χρονα (Τα εξάχρονα είναι τα παιδιά μου, με άντρα είμαι παντρεμένη) και ζω σε μία μικρή, ΜΙΚΡΗ πόλη της Ελλάδας.
Το πρόβλημα: Πριν 2-3 χρόνια εγκαταστάθηκε κι άνοιξε ιατρείο εδώ μία παιδοψυχολόγος με τεράστιο και σοβαρότατο βιογραφικό, προσφέροντας ποικίλες υπηρεσίες. Μέσα σε όλα, έφτιαξε κι ένα γκρουπ για παιδάκια όπου θα τους μάθαινε ας πούμε υγιή κοινωνικοποίηση. Λίγο καλούς τρόπους, λίγο ευγενή άμιλλα κλπ. Ε κι επειδή αυτό ακουγόταν τρελά ουάου για τα δεδομένα της μικρής μας πόλης κι επειδή δεν έχει και πολλές επιλογές για μικρά παιδιά, ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ αποφάσισα να τα γράψω.
Δε θα πω ψέματα, δύο χρόνια η γυναίκα έκανε ΑΡΙΣΤΗ δουλειά, πραγματικά μόνο με μία φορά την εβδομάδα τα παιδιά μου έμαθαν ένα σωρό πράγματα, λύσανε ένα σωρό μικροθεματάκια που εμένα μου φαινόντουσαν βουνό, γίνανε φίλοι με τα υπόλοιπα παιδιά του γκρουπ και κυρίως, όταν είναι η μέρα να πάμε εκεί κάνουν σα να πάμε στη Ντίσνευλάντ. Όλα καλά λοιπόν. Μέχρι πριν από λίγες μέρες, όπου είχε την καθιερωμένη συγκέντρωση γονιών για να μας ενημερώσει για την πρόοδο των βλασταριών μας. Πήγαμε λοιπόν με τον σύζυγο, και στο άσχετο, στο άσχετο πραγματικά αρχίζει να ξερνάει έναν οχετό μισογυνισμού και συντηριτίκλας για το ότι ΛΥΠΑΤΑΙ τα παιδιά μας που η μάνα τους (εγώ) δουλεύει τόσες ώρες και δεν έχουν εικόνες από τη μαμά να τα περιμένει για μεσημεριανό φαγητό ή να μαγειρεύουν μαζί, ότι τα παιδιά μου είναι τα μόνα στο γκρουπ που δεν τα παίρνει η μαμά τους από το σχολείο και αυτό τα στενοχωρεί (πράγμα το οποίο τα ίδια δεν μου το έχουν πει ή υπαινιχθεί ποτέ) και (το τελειωτικό) πάντα αναρωτιέται γιατί οι γυναίκες που δουλεύουν πολύ θέλουν και παιδιά!!!!!!!!
Εγώ ΦΡΙΚΑΡΑ, προσβλήθηκα, τρελάθηκα, δεν πίστευα στ αυτιά μου το μέγεθος της καφρίλας, απάντησα ότι η εικόνα που έχει για την οικογένεια είναι πλήρως παρωχημένη και εν πολλοίς υπεύθυνη για άπειρα κακώς κείμενα της κοινωνίας μας και πως δεν περίμενα ποτέ μια κοπέλα νέα και μορφωμένη να έχει τέτοιες σκέψεις. Αυτή τόλμησε και είπε πως αυτά δεν είναι προσωπικές της σκέψεις, αλλά τα λέει η ψυχολογία (!!!!!) ε και κάπου εκεί κατάλαβα ότι δεν υπάρχει ούτε τρόπος ούτε λόγος συνεννόησης και φύγαμε. Και έκλεισε για Χριστούγεννα για 3 βδομάδες. Το ερώτημα. Τι κάνω από δω και πέρα; Ξεγράφω τα παιδιά γιατί διαφωνώ κάθετα με τα μυαλά της ψυχολόγου ή αναγνωρίζω ότι στο αντικείμενο για το οποίο πληρώνεται είναι καλή, τα παιδιά μου βοηθιούνται και τη λατρεύουν και το κάνω γαργάρα;
(Πολύ σύντομα, επειδή σίγουρα σας άφησα με την απορία, ο σύζυγος ήταν φάση Άσπα Τσίνα «Δεν καταλαβαίνω την έκρηξή σου» και ότι όταν είπε τις καφρίλες δεν εννοούσε εμένα (αλλά ποιόν?) και ότι είναι καλή και να συνεχίσουμε με αυτή. Αλλά δεν πλατειάζω γιατί ήδη έγραψα ένα σωρό, αυτό είναι από μόνο του άλλη ερώτηση.)
Περιμένω με ανυπομονησία σκέψεις, προτάσεις, ιδέες.

Πολύ δύσκολη πίστα η ερώτηση σου, αγαπητή φίλη.

Κι αυτό επειδή δεν γίνεται να μην δούμε τον ελέφαντα στο δωμάτιο.

Αυτά τα θέματα που έχουν σχέση με την ανατροφή των παιδιών, δεν πρέπει να τα λύνεις μόνη σου. Τα παιδιά δεν τα έκανες μόνη σου. Δεν είναι δίκαιο – δεν είναι δυνατόν – να αναλαμβάνει ένας μόνο άνθρωπος το βάρος τέτοιων αποφάσεων όταν μιλάμε για ανήλικα.

Αυτά τα θέματα πρέπει να τα λύνεις μαζί με τον πατέρα των παιδιών που θα αναλαμβάνει τη μισή ευθύνη.

Το μεγάλο πρόβλημα στη ιστορία δεν είναι η μισογύνισσα ψυχολόγος (πολύ κρίμα). Είναι ότι ο άντρας σου νίπτει τας χείρας του αρνούμενος να μπει στη θέση σου.

Δεν υπάρχει ξεκάθαρα σωστή απόφαση σε αυτό που ρωτάς, και για να πούμε την αλήθεια, σπάνια υπάρχει ξεκάθαρα σωστή απόφαση για ό,τι έχει να κάνει με την ανατροφή παιδιών. Οι γονείς ακολουθούν τον καλύτερο δυνατό δρόμο, όχι αυτόν που δεν έχει κανένα αρνητικό. Δεν μπορώ εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος να σου πει τι να κάνεις γιατί μόνο εσύ και ο άντρας σου ξέρετε τα παιδιά σας, την κοινωνία που ζείτε, τις επιλογές που έχετε.

Πρακτικά, πιστεύω ότι η κυρία είναι για καταγγελία, αν διαδίδει ότι αυτά που πιστεύει τα λέει η ψυχολογία.

10
8
14
3
6
7
3
4
5
3
3

Tα σχόλια είναι προσβάσιμα μόνο στα μέλη της Womanlandia. Για να γίνετε μέλος, πατήστε εδώ.