Add to My Favourites

No account yet? Register

Λένα, γειά!
Τι κάνεις όταν δε λειτουργεί το ένστικτο της επιβίωσης; Μου έχουν συμβεί διάφορα και έχω γονατισει. Πάω εδώ και ενάμιση χρόνο σε ψυχολόγο και εδώ και έναν και σε ψυχίατρο. Με την πρώτη είναι σαν να πηγαίνω απλά να λέω τον πόνο μου, χωρίς να νιώθω ότι κάτι βελτιώνεται ή δυναμώνω ουσιαστικά. Με την αγωγή δε νιώθω τόσο άγχος, αλλά έχω αποδιοργανωθεί. Άσε που ρώτησα πόσο καιρό θα παίρνω αντικαταθληπτικα και μεσες- ακρες μου απάντησε για πάντα! Γίνεται αυτό ? Νιώθω μεγάλες τύψεις απέναντι στον εαυτό μου και στο παιδί μου.
Σε παρακαλώ να μου απαντήσεις και όποια έχει παρόμοια εμπειρία να δώσει τα φώτα της.

Εφόσον πας εδώ και καιρό σε ψυχολόγο και ψυχίατρο, λειτουργεί το ένστικτο της επιβίωσης, μια χαρά μάλιστα.

Αν έχεις γονατίσει επειδή σου έχουν συμβεί διάφορα, υπάρχει συσχετισμός της κατάστασης σου με την πραγματικότητα. Αν δεν γονατίσεις όταν σου συμβαίνουν διάφορα, πότε θα γονατίσεις; Λογικό και επόμενο είναι. Δεν είμαστε από ατσάλι, δικαιούμαστε να γονατίζουμε.

Τον προβληματισμό σου με την πορεία της θεραπείας πρέπει να τον μοιραστείς με την ψυχολόγο σου. Είναι η μόνη κατάλληλη και η μόνη ενδεδειγμένη για να κάνεις αυτή τη συζήτηση. Μην τα συζητάς με άσχετους, εφόσον έχεις μια επαγγελματία που πληρώνεις γι’ακριβώς αυτή τη δουλειά.

Για το άλλο, δεν το καταλαβαίνω το «δε νιώθω τόσο άγχος αλλά έχω αποδιοργανωθεί». Σε αποδιοργάνωσαν τα χάπια; Τι θα πει αυτό;

Ναι, γίνεται να παίρνεις αντικαταθλιπτικά για πάντα, και είναι ασφαλές εφόσον χρειάζεται, όπως γίνεται να παίρνεις για πάντα χάπια για την πίεση. Όταν τα σταματάς, ανεβαίνει η πίεση, το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και με τη κατάθλιψη/άγχος/οτιδήποτε σχετικό. Γιατί όχι; Τα αντικαταθλιπτικά δεν είναι αποτυχία, όπως δεν είναι τα χάπια για την πίεση. Έχουν σώσει και σώζουν πολύ κόσμο και είναι ένα σκέτο θαύμα της τεχνολογίας, είσαι τυχερή που ζεις σε μια εποχή που είναι διαθέσιμα, φτηνά, και ασφαλή. Δεν κατάλαβα σε τι αναφέρεσαι όταν λες τύψεις. Στο ότι δεν είσαι «καλά», ή στο ότι παίρνεις αγωγή; Κάνεις ό,τι πιο υπεύθυνο υπάρχει για σένα και το παιδί σου.

Αν δε νιώθεις «τόσο» άγχος, αλλά νιώθεις και πάλι άγχος, ίσως πρέπει να βρεθεί άλλη δοσολογία. Συζήτα το με τον ψυχίατρο.

16
1

Tα σχόλια είναι προσβάσιμα μόνο στα μέλη της Womanlandia. Για να γίνετε μέλος, πατήστε εδώ.