Add to My Favourites

No account yet? Register

Καλησπέρα Λένα και womanlanders!
Αναρωτιόμουν αν έχετε κάποια άποψη για αυτόν τον σάλο με την Τέιλορ Σουίφτ και τον Τζέικ Τζιλενχαλ. Αν δεν ξέρετε περί τίνος πρόκειται, το αφήγημα είναι ότι ο Τζέικ εκμεταλλεύτηκε τη δόλια την Τέιλορ στην ευάλωτη ηλικία των 21 και την εξαπάτησε για να του παραχωρήσει την παρθενιά της που ήθελε να την κρατήσει ως τον γάμο. Κάπως έτσι προέκυψε ένα τραγούδι εμπνευσμένο από την σχέση τους και τον χωρισμό τους που προσφάτως ξαναβγήκε στην επιφάνεια (10 χρόνια μετά) με ένα extended version και ένα βιντεοκλίπ που ρίχνει φως στο τι έπαιξε μεταξύ τους. Άσχετα με το έγινε ή όχι, δεν μπορώ άλλωστε να ξέρω, εγώ έχω σκαλώσει λίγο με την έμφαση που έχει δωθεί στη διαφορά ηλικίας τους που ήταν 9 χρόνια, με αυτόν να είναι 30 και αυτή να είναι 21. Κάπως με ξενίζει ότι υπονοείται οριακά ότι είναι παιδεραστής και ότι χρησιμοποίησε την εξουσία της ηλικίας του και της φήμης του για να ρίξει την Τέιλορ στο κρεβάτι. Άλλωστε ενήλικη ήταν και αυτή και πολύ διάσημη ήδη και κάτι μου στραβοκάθεται στη στάση των μίντια απέναντι της, μου φαίνεται κάπως πατερναλιστική, σαν μια άλλη εκδοχή του σεξιστικού τρόπου που στέκονται απέναντι στην Τέιλορ μέσα στα χρόνια. Και θα μου πείτε, γιατί ασχολείσαι εσύ; Έλα μου ντε, για αυτό είπα να στείλω μήπως έχετε και εσείς καμία σκέψη, γιατί κάτι πολύ αντιφεμινιστικο νιώθω ότι παίζει σε αυτό το στόρι, αλλά μπορεί να είναι και το ανάποδο, να μου βγαίνει εμένα ένας εσωτερικευμενος μισογυνισμός και να μη το βλέπω!

Αυτό που βλέπω στην ιστορία είναι ότι μάλλον καψουρεύτηκε πολύ κάποιον που δεν έπαθε την πλάκα του και ό,τι έγινε κράτησε τρεις μήνες.

Αν ήταν ο πρώτος της ή όχι, το βρίσκω αδιάφορο, όπως βρίσκω αδιάφορη και την διαφορά ηλικίας. Αν της είπε «αν ήσουν μεγαλύτερη ίσως να ήταν καλύτερα» τότε είπε αυτό που αισθανόταν. Δεν ήταν ό,τι πιο ευγενικό, οκ. Ακόμα και αν δεν πήγε στα γενέθλιά της, χοντράδα, αλλά τέλος πάντων, τελικά, τι της έκανε πια που πρέπει να τον μισήσουμε; Αν είναι κωλόπαιδό, δε μας ενδιαφέρει κι όλας, δεν είναι φίλος μας. Δεν έχουμε ακούσει την δική του πλευρά, όμως.

Τα μήντια αναπαράγουν παντού τη δήλωση κάποιου «insider» που συνήθως σημαίνει «ομάδα PR που ξενύχτησε συντάσσοντας λέξη προς λέξη». Είναι ΜΙΑ δήλωση που βρίσκεται παντού, κυριολεκτικά. Σε αυτή τη «δήλωση» βασίζουμε τα πάντα. Τα αντανακλαστικά προφανώς είναι έντονα στις λέξεις «παρθένα», «του χάρισε την παρθενία», «του δόθηκε» και όλα αυτά που γράφονται. Ε, αν δόθηκε και της βγήκε μάπα το καρπούζι, δεν έπαθε και τίποτα. Δεν τρέχει μια αν ο πρώτος σου είναι μάπας. Το σεξ ήταν καλό τουλάχιστον; Αυτό έχει σημασία.

Είναι εντελώς αδύνατο να μάθουμε τι από όλα αυτά είναι αλήθεια και τι είναι μούσια που κυκλοφορούν για να πουληθούν δίσκοι και να αγοραστούν εισιτήρια για ταινίες. Οπότε, επικεντρώνομαι στην ιστορία όπως μας παρουσιάζεται. Τέιλορ, έπαθες στραπάτσο, αλλά δεν βλέπω κάτι πρωτότυπο στην ιστορία. Όποιος ερωτεύεται, τρώει και τα μούτρα του. Δι εντ.

2
15
15

Tα σχόλια είναι προσβάσιμα μόνο στα μέλη της Womanlandia. Για να γίνετε μέλος, πατήστε εδώ.