Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Aγαπητή Λένα: Πιστεύεις ότι ήμουν επιθετική χωρίς λόγο;

Add to My Favourites

No account yet? Register

Λένα και φίλες, μπήκα και εγώ να σας πω τι έκανα…. Είμαι με την παρέα μου (όλοι μεταξύ 30-40 χρονών άντρες γυναίκες) σε ένα μπαρ βράδυ. Φίλοι παρατηρούν πως είναι μια γυναίκα με τι φίλες της στην απέναντι πλευρά της μπάρας που κοιτάζει επίμονα το αγόρι μου. Με το αγόρι όχι ότι το κάναμε επίτηδες αλλά ήμασταν αγκαλιά, μισοκαθισμένοι κιόλας μαζί σε σκαμπό. Η βραδιά εξελίσσεται με την κοπέλα να συνεχίζει να τον κοιτάει ενώ αυτός έχει αλλάξει κιόλας θέση για να μην την έχει απέναντι του και κάποια στιγμή βλέπω από το πλάι ότι εκείνη σκύβει κιόλας και αλλάζει θέση για να τον ξαναέχει απέναντι της και του χαμογελάει. Η κατάσταση αυτή μου δημιούργησε εκνευρισμό και κάποια στιγμή γυρίζω και την κοιτάω απότομα (δεν ξέρω να σας περιγράψω το ύφος γιατί μου βγήκε αυθόρμητα αλλά σίγουρα φάνηκε η ενόχληση μου). Εκείνη από εκείνη τη στιγμή γύρισε το σκαμπό της και δεν ξανακοίταξε και μας είχε πλάτη. Εγώ είπα στους φίλους μια φράση του τύπου ‘ε εντάξει έλεος’ και όλοι βρέθηκαν να μου λένε ‘μα γιατί το έκανες τώρα αυτό;’, ‘γιατί επιτέθηκες στην κοπέλα’ και πως δε διαφέρω σε τίποτα από κτητικούς άντρες που πάνε και κάνουν φασαρία λέγοντας ‘τι κοιτάς την γκόμενα μου ρε’. Εγώ όμως βρε Λένα είχα ενοχληθεί γιατί επί τουλάχιστον δυο ώρες κάποιος άνθρωπος κοιτούσε στη μεριά μου και φλέρταρε το αγόρι μου τρομερά επιδεικτικά και βρεθήκαμε μια παρέα ολόκληρη να παίζουμε μουσικές καρέκλες για να αποφύγουμε το βλέμμα, τα νεύματα και τα χαμόγελα ενός άλλου ανθρώπου (που εμένα αυτό που έκανε εκείνη μου φάνηκε παρεμβατικό). Αν κάτι τέτοιο συνέβαινε σε φίλη μου είναι πιθανό να είχα μιλήσει κιόλας στο άλλο άτομο ρωτώντας αν συμβαίνει κάτι αλλά στην προκειμένη περίπτωση ‘άργησα’ κιόλας να αντιδράσω για να μη φανώ η ζηλιάρα… Εσύ βρε Λένα τι πιστεύεις, ήμουν άνευ λόγου επιθετική με ξένο άνθρωπο; Για την ιστορία δεν αισθάνθηκα ότι μονομάχησα με άλλη για το χρυσό γιακουμή αλλά κυρίως για τον ‘προσωπικό’ μου χώρο που ένιωθα να παραβιάζεται συνεχώς (τα βλέμματα περνούσαν συνεχώς και από μένα αφού καθόμασταν μαζί). Μάλλον αν τη συμπεριφορά της εν λόγω γυνάικας την είχε άντρας θα ήξερα να απαντήσω αν είμαι ή όχι υπερβολική….

Είδες όμως; Ένα βλέμμα ήταν αρκετό για να σταματήσει να το κάνει. Αλλά δεν το έριξε ο φίλος σου. Έπρεπε να το ρίξεις εσύ.

Εγώ, σόρι, τέτοια είμαι, με αυτόν θα τα βάλω. Η αλλαγή θέσης δεν είναι τρομερή δήλωση, μπορεί να πιάστηκε ο πωπός του. Δεν χρειαζόταν και ΦΕΚ από την άλλη, ένα βλέμμα αποδοκιμασίας ήταν αρκετό.

Παρεμπιπτόντως ποιανού ήταν η ιδέα να αλλάξει αυτός θέση;

Εφόσον ο φίλος σε έβλεπε να δυσανασχετείς, κι εφόσον του έφερνε δυσαρέσκεια το βλέμμα της άλλης, είχε πολλά εργαλεία και πολλές ευκαιρίες να δώσει τέλος, εφόσον η τρομερή κολπαρία με την αλλαγή θέσης δεν έφερε αποτέλεσμα.

Βέβαια, αυτά που σου είπαν οι φίλοι σου ήταν τρομερές ανοησίες. Πρώτο και καλύτερο, δεν υπάρχει αντιστοιχία με τον νταή που λέει τι κοιτάς τη γκόμενά μου ρε, γιατί η γκόμενα δεν μπορεί να πει σε έναν άντρα που την κοιτάει επί δύο ώρες «κόφτο» γιατί εχμ, κινδυνεύει. Έχουν πεθάνει γυναίκες σε τέτοια περιστατικά. Είναι πολύ διστακτική, γιατί μπορεί να μην τη σφάξει ο άλλος, αλλά να τη βρίσει και να της χαλάσει το βράδυ μπορεί πολύ άνετα. Πέρα από αυτό όμως, επαναλαμβάνω ότι ο φίλος σου δεν έπρεπε να το αφήσει να φτάσει μέχρι εκεί, ήταν δικό του πρόβλημα για να το λύσει.

Την επόμενη φορά που θα τον παγιδεύσει κάποια επίμονη με το βλέμμα της, εγώ λέω να φύγεις από τη μέση για να δούμε τι θα κάνει, αν δεν είσαι εκεί να καθαρίσεις για πάρτη του. Μπορεί να προστατέψει τον εαυτό του από τα πύρινα βλέμματα, ή είναι έρμαιο της γοητείας του; Γιατί στην ιστορία αυτή, όπως τη διάβασα, βλέπω δυο γυναίκες να πλακώνονται κι αυτός να κάθεται σαν το αθώο κουνελάκι (εντάξει, άλλαξε και θέση μια φορά). Πολύ σεμνό παλικάρι, χαμηλοβλεπούσος. Δεν ξέρει τι να κάνει όταν τον φλερτάρουν αλλά αυτός δεν θέλει φλερτ; Ίσως χρειάζεται να τον αφήσεις λίγο μόνο του σε φυσικό περιβάλλον, για να μάθει.

41
6
5
10
3

Tα σχόλια είναι προσβάσιμα μόνο στα μέλη της Womanlandia. Για να γίνετε μέλος, πατήστε εδώ.