Add to My Favourites

No account yet? Register

Γεια σου φανταστική Λένα! Πόσο χαίρομαι που σε ανακάλυψα! Αποφάσισα να σου στείλω αυτό που με προβληματίζει κι εμένα…Έχω σχέση με έναν άνθρωπο τον οποίο γνωρίζω από φοιτήτρια σε κοινή στενή παρέα, αλλά πάντα είχαμε άλλους ανθρώπους δίπλα μας. Τώρα λοιπόν έγινε και είναι πολύ όμορφα! Τέλειο σεξ, γέλιο, ωραίες συζητήσεις και πολύ κοινό τρόπο ζωής. Ωστόσο υπάρχει κάτι που με έχει πικράνει παρότι άσχετο με εμένα και τη σχέση ως σχέση…Έχει αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση και είναι αρκετά ανάλγητος ως εργοδότης…Ένα περιστατικό που έγινε είναι ότι ήταν συνδεδεμένος από απόσταση όσο είμασταν μαζί στις κάμερες του καταστήματος και επειδή έβλεπε ότι δεν έχει κόσμο, 10’ πριν το κλείσιμο τους πήρε τηλέφωνο να καθαρίσουν τα ψυγεία. Πριν από αυτό μουρμουραγε ότι «κοιτά κάθονται αραχτοί» Του λεω δεν πειράζει να κάτσουν 10’ αφού κλείνετε και δεν έχει κόσμο και απάντησε πως αυτά τα 10’ τους τα πληρώνει και δεν θα πάθουν κάτι να φύγουν 10’ μετά για να κάνουν καμία δουλειά. Επίσης βρήκε ένα παραθυράκι που μπορεί να τους δίνει 20€ λιγότερα σε μερικούς και ενθουσιάστηκε και προχώρησε στη μείωση. Ένας παλιός υπάλληλος θύμωσε και έκανε παράπονα στον πατέρα του γιατί είπε ότι δεν ανέχεται ένα σκατο με τα μισα του χρονια να το παίζει αφεντικό και του είπε να τα μαζέψει και να φύγει αν δεν του αρέσει. Γενικά μιλάει με μεγάλη κυνικότητα για τους εργαζόμενους του και κάθε φορά που κάποιος ζητάει μια αλλαγή στο πρόγραμμα κάνει σαν να ήρθε το τέλος του κόσμου κι τρελαίνεται. Έχει ένα κόλλημα ότι ισως οι υπάλληλοι είναι κλεφτρόνια και μονίμως στήνει διαφορά κόλπα και μπλόφες για να δει αν κλέβουν μαζί με τη μάνα του. Δεν μπορώ να ακούω τέτοια πράγματα και δεν ξέρω τι να λεω κιόλας…Τόσα χρονια δεν είχα δει αυτή την πλευρά γιατί σπουδάζαμε και τώρα που βλέπω αυτή τη στάση φρικαρω λίγο. Ξέρω βέβαια ότι πολλοί επιχειρηματίες είναι στην τσίτα και ότι δύσκολα κρατιέται πλέον μια επιχείρηση αλλά είναι κάτι που με ενοχλεί στην τόση κυνικότητα. Δεν το βγάζει πουθενά αλλού όμως,ούτε κάνει κάτι παράνομο στους υπαλλήλους του για να τον κατηγορήσω. Επίσης έχουν περασει οικογενειακώς μεγάλη οικονομική ανασφάλεια στο παρελθόν και σκεφτομαι πως ισως φταίει αυτό; Είμαι πολύ μπερδεμένη και θα ήθελα πολυ μια γνώμη εξωτερικου παρατηρητή.

Αυτά τα δέκα λεπτά τα πληρώνει, τα δέκα παραπάνω που δεν πλήρωσε, δεν θα πάθουν τίποτα αν τα χάσουν. Μόνο αυτός χάνει όταν «κάθονται», όταν κάθονται παραπάνω, δεν χάνει κανένας. Όλοι κερδίζουν.

Τι εννοείς «δεν το βγάζει πουθενά αλλού;» Τους πήρε για να καθαρίσουν και τους κράτησε παραπάνω. Τους κάνει μπλόφες για να δει αν τον κλέβουν (πιστεύει πραγματικά ότι δεν τον έχουν καταλάβει;) Κάθε φορά που του ζητάν αλλαγή τρελαίνεται. Τους μειώνει μισθό με την πρώτη ευκαιρία. Δηλαδή τι πρέπει να κάνει για να θεωρήσεις ότι είναι μέρος της προσωπικότητάς του; Θέλεις να κάνει μπλόφες και σε σένα;

Δεν υπάρχει απολύτως καμία δικαιολογία για τη συμπεριφορά του. Υποψιάζομαι ότι απλώς αντιγράφει τον πατέρα του που αντέγραψε τον δικό του πατέρα και πιστεύουν ότι όλοι προσπαθούν να τους κλέψουν γιατί έχουν μεγάαααλη καρδιά και μεγάαααλη περιουσία. Αν κάνετε ωραίες συζητήσεις είναι κατεπείγον να τον ρωτήσεις για την φιλοσοφία του περί ισότητας κοινωνικής σε πρακτικά ζητήματα. Αυτό το «εγώ τους πληρώνω» όταν έχει κληρονομήσει μαγαζάκι έτοιμο από τον μπαμπά που τον έκανε αφεντικό μετά το πτυχίο, πώς του φαίνεται; Είναι αυτοδημιούργητος κι αυτός σαν τον Τραμπ; Το μάτσο αφεντικό της δεκαετίας του εξήντα ακόμα ζει, κρίμα είναι, νέος άνθρωπος να είναι τόσο ντουβάρι.

Επίσης, αυτό με τις κάμερες είναι σίγουρα νόμιμο;

15
7
6
39
3
1

Tα σχόλια είναι προσβάσιμα μόνο στα μέλη της Womanlandia. Για να γίνετε μέλος, πατήστε εδώ.