Add to My Favourites

No account yet? Register

Αγαπητή Λένα, είδα αυτή την ερώτηση και θέλω να σε ρωτήσω, από την άλλη μεριά. Δεν είμαι η φίλη της ερώτησης, είμαι μια άλλη φίλη. Έφυγε σε κάποια φάση η φίλη μου εξωτερικό και μου άφησε κάποια έπιπλα, για το δικό μου νέο σπίτι. Εκείνη δεν μπορούσε να τα μεταφέρει, προφανώς, πιο οικονομικό της ήταν να αγοράσει νέα στη καινούρια χώρα. Εμένα, στην μετακόμιση μου ας πούμε ότι μου εξοικονόμησε περίπου 300. Βρε καλή μου θες να σου δώσω ένα ποσό; Όχι, δεν το χρειάζομαι, εσύ είσαι σε χειρότερη οικονομική κατάσταση και το ένα έπιπλο είναι ψιλοδιαλυμένο, οπότε πάρτα έτσι. Γύρισε η φίλη μετά από κάποια χρόνια, χωρίς να τα έχει πάει καλά οικονομικά. Ήθελε να βρει εδώ σπίτι, της λέω, τώρα που είμαι οκ και μπορώ να αγοράσω δικά μου, θες τα έπιπλα σου πίσω; Μα και όχι και σου τα χάρισα και τώρα είναι δικά σου μπλα μπλα. Μα βρε καλή μου, ειδικά το ένα έπιπλο είναι και καλό και ακριβό και δεν έχει καθόλου φθορά. Η απάντηση της ήταν ότι με τα πλάνα καριέρας της σε λιγότερο από έξι μήνες θα βγάζει τόσα λεφτά που θα μπορεί να πάρει δέκα σαν αυτό. Βρε καλή μου, βρε χρυσή μου ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ; ΝΑΙ ΕΊΜΑΙ ΣΊΓΟΥΡΗ.

Τα τονίζω όλα αυτά για να μην υπάρχει αμφιβολία γύρω από το αν ρώτησα και τι ακριβώς είπε. Το θα μπορώ να πάρω δέκα τέτοια για το συγκεκριμένο λόγο είναι μεταφορά κατά λέξη.

Για κάποιο λόγο που δεν απασχολεί την ερώτηση, τσακωθήκαμε άσχημα κάποιο καιρό μετά από αυτό το σκηνικό. Το σκηνικό αυτό για εμένα έφερε στην επιφάνεια πολλά πράγματα που έπαιρνα αψήφιστα ως τότε και αποφάσισα ότι δεν πρόκειται περί παρεξήγησης, αλλά πολύ βαθιάς διαφοράς νοοτροπίας και ότι αυτό το άτομο δεν το θέλω στη ζωή μου, ό, τι και να κάνει πια. Μιλάμε για πολύ κοντινή σχέση, είχε πράγματα μου, είχα πράγματα της, έπαιζαν και κάτι λεφτά στη μέση, κάτι κοινές συνδρομές, κάτι τέτοια. Χωρίσαμε τα τσανάκια μας, μου ζήτησε να κλείσουν όλες οι ανοιχτές υποθέσεις μεταξύ μας, ζήτησε κάτι λεφτά που της χρωστούσα, ΔΕΝ ζήτησε τα έπιπλα, της έβαλα και κάτι παραπάνω λεφτά σε περίπτωση που είχε ξεχάσει καμιά μας κανένα χρωστούμενο να τελειώνω και να μην της ξαναμιλήσω. Κι από αυτή τη διαδικασία έμεινα ταπί.

Ψιλοακούω, γιατί έχω διάφορους καλοθελητές που φροντίζουν να με ενημερώνουν ότι τελικά μάλλον δεν έχει τα λεφτά να πάρει δέκα τέτοια έπιπλα. Ούτε εγώ έχω για δέκα, για ένα όμως έχω και πήρα δικό μου. Εκείνο το ένα έπιπλο επίσης για κάποιο λόγο μου τη θύμιζε πολύ και χαίρομαι που επιτέλους μπορώ να το ξεφορτωθώ. Είναι άκομψο να το πουλήσω; Να μου πεις ποιον νοιάζει. Ε, θα σου πω, βρέθηκε αγοραστής κοινός μας γνωστός, τον οποίον είχε πιάσει και ρώταγε πρόσφατα τι κάνω κι οποίος έχει την τάση να ανεβάζει πάρα πολλές φωτογραφίες στα σόσιαλ.

H απάντηση εξαρτάται από το κατά πόσο σε ενδιαφέρει τι θα λέει πίσω από την πλάτη σου αν το κάνεις. Θεωρητικά έχεις κάθε δικαίωμα, πρακτικά ξέρεις ότι θα αποτελέσει αφορμή για σχολιασμό. Ταυτόχρονα είναι ένας καλός τρόπος για να της μπεις στο μάτι γιατί η κίνηση σου είναι μήνυμα «δε με ενδιαφέρεις καθόλου πια».

Αν είναι καλό και ακριβό και χωρίς φθορά, γι’αυτό το κομμάτι μπορείς να βρεις κι άλλο αγοραστή. Το ξέρεις, δεν το ξέρεις; Υποψιάζομαι ότι σε ξύνει να στείλεις το μήνυμα. Δεν σε αποτρέπω.

4
2
16
5

Tα σχόλια είναι προσβάσιμα μόνο στα μέλη της Womanlandia. Για να γίνετε μέλος, πατήστε εδώ.