Add to My Favourites

No account yet? Register

Αγαπητή Λένα, σήμερα σε έχω στο μυαλό μου και θα ήθελα να το μοιραστω μαζί σου! Δεν είναι first word problem αλλά ένα θέμα που ποτε ως σήμερα δεν είχα σκεφτεί ότι είναι θέμα. Λοιπόν, μένω στη Γερμανία και είχα ραντεβου στο προξενειο να δηλώσω τις κόρες μου. Πάω λοιπόν στην κυρία και μου λέει να συμπληρώσω την αίτηση. Στην αίτηση ζητάει ακριβή ώρα γέννησης των παιδιων. Και της λέω δε θυμάμαι ακριβώς τα λεπτά για το ένα παιδι, μήπως το γράφουν τα χαρτιά που μου ζητήσατε; Οχι λέει αυτή δεν το γράφουν! Ωραία λέω εγώ άρα για να μη μου το ζητάτε στα απαραίτητα έγγραφα στο μειλ σας άρα δε θα είναι σημαντικό. Οχι. Λέει είναι πολυ σημαντικό. Και τότε γιατί δε μου το αναφέρατε τη ρωτάω; Γιατί ΟΛΕΣ οι μαμαδες θυμουνται ΠΑΝΤΑ ακριβώς τι ώρα γέννησαν τα παιδια τους!! Ωραία λέω και παλι, όμως ΕΓΩ δεν είμαι σίγουρη αν είναι παρα δέκα ή και δέκα; τι πρεπει να κάνω; Ε μου λέει τα παιδια τα δηλώνουμε άμεσα οχι μετά από δυο ή τέσσερα χρόνια. Και της λέω κοιτάξτε βασικά μπορώ και να μην τα δηλώσω ποτε. Είναι Γερμανίδες και έχω δικαίωμα ώσπου να πανε 18 χρονών να τα δηλώσω και Ελλάδα. Επίσης μου έκανε ολόκληρο θέμα για την κόρη μου τη λένε Isabella και επέμενε όπως και έγραψε ότι λέγεται Ισαβέλλα και όχι Ιζαμπέλα όπως προτεινα εγώ διότι το Ισαβέλλα ειναι η ελληνική απαποδοση όπως μου εξήγησε και αργότερα αν βγάλει ελληνικό διαβατήριο δε θα μπορεί να αποδοθεί σωστά. Τι να πω…
Ποια ειναι η ερώτηση θα μου πεις; Ποια ειναι ντε; μπορώ ή δε μπορω να ξεχάσω ακριβώς ποτε γέννησα το πρωτο μου παιδι; δεν έχω το δικαίωμα όπως φαίνεται να το ξεχάσω αφου είμαι η μάνα και όπως είπε η κυρία μόνο η μπαμπάδες το ξεχνουν! Το φοβερό είναι ότι η ακριβής ωρα γραφεται μόνο στην πρωτη φωτογραφία του μαιευτήριου και πουθενα αλλου! Και στο δευτερο μου παιδι ουτε καν εκεί. Άρα γραφεται επίσημα ΜΟΝΟ στη μνήμη μου και δε δικαιουμαι να το ξεχνάω!
Ένιωσα άσχημα δε λεω που το ξέχασα αλλά αμέσως ήρθες στο μυαλό μου νοητά εσυ, Λένα και με βοήθησες να απαντήσω και να διεκδικήσω το δικαίωμα μου στη μη τελειότητα στο ρόλο της Αγίας Μάνας. Που δεν ξέχνα το πιο σημαντικό λεπτό της ζωής της….! Σε ευχαριστώ! Θα ήθελα πολυ να μάθω και την πραγματικη σου άποψη ( εκτός από τη δική μου νοητή). Σε ευχαριστώ που υπάρχεις!

Για την μεταφορά του ονόματος, μάλλον έχει δίκιο. Υπάρχει νόμος,μπορείς να δεις εδώ τι συμβαίνει από τα ελληνικά στα αγγλικά. Σίγουρα πρέπει να κρατηθούν τα δυο λ, το Ισαβέλλα μεταφέρεται ως Isavella και όχι Isabella, αλλά αυτό που λες γίνεται Isampela που είναι ακόμη πιο άσχετο.

Για το άλλο τώρα, υπάρχουν χώρες που βάζουν την ώρα γέννησης στο πιστοποιητικό γέννησης, η Ελλάδα νομίζω ότι δεν είναι από αυτές, άρα δεν ξέρω γιατί το ζήτησε, και δεν ξέρω τι ισχύει γραφειοκρατικά. Ξέρω όμως ότι το επιχείρημα «θα έπρεπε να το θυμάσαι επειδή είσαι ΜΑΝΑ» δεν στέκεται σε δικαστήριο, και απορώ γιατί ενώ θέλει απόδειξη για όλα τα υπόλοιπα στοιχεία, για την ώρα γέννησης βασίζεται στη μητρική σου μνήμη σου και δεν  θέλει άλλη απόδειξη. Γιατί δεν βασίζεται στη μνήμη σου και για το αν έχεις παιδιά, γενικότερα, και θέλει απόδειξη ότι υπάρχουν; Μάνα τους είσαι, θα ξεχνούσες ποτέ τα ονόματά τους; Ή την ύπαρξή τους;

Χαίρομαι πολύ που σου ήρθε η Womanlandia στο μυαλό και απάντησες. Τι άλλο θα ακούσουμε για το τι θυμούνται και τι δεν θυμούνται οι μάνες. Φυσικά και δεν το θυμούνται όλες, και φυσικά έχει συναντήσει κι άλλες που δεν το θυμούνται, αλλά σε όλες λέει ότι μόνο οι άντρες το ξεχνάνε, γιατί η ίδια επιλέγει να θυμάται ως κανονικές μόνο τις γυναίκες που λένε κάτι, και τις υπόλοιπες ως εξαιρέσεις.

26
7
3
4
1

Tα σχόλια είναι προσβάσιμα μόνο στα μέλη της Womanlandia. Για να γίνετε μέλος, πατήστε εδώ.