Add to My Favourites

No account yet? Register

Η απορία μου είναι ίσως λίγο ασυνήθιστη, αλλά θα ήθελα να δω και τις απόψεις και των υπόλοιπων μελών και αν τους έχει τύχει κατι αντίστοιχο. Πρόσφατα ξεκίνησα να δουλεύω σε μια εταιρεία και έχουν σαν συνήθειο να κανονίζουν εξόδους σαν τμήμα άτυπα σχεδόν κάθε εβδομάδα, τις οποίο όμως τις κανονίζει ο υπεύθυνος, αλλά και κάποιες πιο επίσημες τις οποίες οργανώνει ο ιδιοκτήτης της εταιρείας (πάλι όμως βγαίνουμε ανά τμήμα, όχι όλα τα τμήματα μαζί). Υποτίθεται σκοπός της συγκεκριμένης δραστηριότητας είναι να γνωριστούμε και να έρθουμε όλοι κοντά, άλλο που στην δουλειά μπορεί να αλληλοσφάζονται. Μου φαίνονται υποκριτικές αυτές οι έξοδοι, καθώς κατά την διάρκεια της δουλειάς αν πούμε και καμιά κουβέντα μεταξύ μας στο γραφείο γίνονται παρατηρήσεις τοι χασομερούμε. Επίσης δεν βγαίνουμε με άλλα τμήματα να γνωριστούμε καλύτερα, βγαίνουμε με τους ίδιους και τους ίδιους που δουλεύουμε κάθε μέρα μαζί. Εγώ αυτές τις εξόδους τις θεωρώ χάσιμο χρόνου, οπότε συνήθως δεν πηγαίνω πλέον. Το θέμα όμως είναι και ένα εταιρικό event που έμαθα ότι γίνεται κάθε καλοκαίρι (πέρσι δεν ήμουν στην εταιρεία), όπου γίνεται μια παρουσίαση από τον διευθυντή της εταιρείας και όταν τελειώσει πηγαίνουν σε κάποια παραλία και κάνουν beach party που πάνε όλοι με μαγιό κλπ. Εμένα αυτό μου φαίνεται κάπως σεξιστικό και τελείως άβολο, να πάω στην παραλία με μαγιό και να με κοιτάει ο κάθε λιγούρης. Σκέφτομαι να βρω δικαιολογία και να μην πάω στο πάρτυ (γίνεται), αλλά μια συνάδελφος μου είπε πως θα χτυπήσει άσχημα στον ιδιόκτητη γιατί γενικά παρεξηγείται με τέτοια και να πάω έστω για μια ώρα, όπως θα κάνει κι εκείνη. Να σημειωθεί πως το πάρτυ είναι ναι μεν εντός του ωραρίου εργασίας μας, ωστόσο είναι στην άλλη άκρη απο την εταιρεία, που σημαίνει οτι είναι πολλά χρήματα σε βενζίνη για να πάω-γυρίσω και δεν θα μας τα καλύψουν κάπως. Θέλω να ακούσω απόψεις, γιατί αυτή η κατάσταση έχει αρχίσει και με πιέζει. Θέλω να σημειώσω πως η εταιρεία που δουλεύω απασχολεί περίπου 80 άτομα και είναι νεοσύστατη, δεν ξέρω αν εχει κάποια σημασία αυτό.

Και να έχει, τι αλλάζει; Θα περιμένεις να ωριμάσει;

Ο ιδιοκτήτης είδε πολλά αμερικάνικα σήριαλ και τώρα το παίζει κοροπορέιτ κάλτουρ, τρομάρα του. Αλλά τι να κάνεις.

Για τις εξόδους που γίνονται σε ώρες εκτός εργασίας συμφωνώ, δεν χρειάζεται να πηγαίνεις, αν και ιδανικά θα ήταν καλό να πηγαίνεις σε μια από τις δέκα, ας πούμε, που είναι μια ανά δυο μήνες, δεν είναι τόσο τρομερό. Στο εταιρικό ιβέντ πρέπει να πας όμως, δεν είναι ακριβώς προαιρετικό. Δεν είναι πάρτι, είναι εκδήλωση της εταιρίας όπου ο ιδιοκτήτης θα μιλήσει για το μέλλον, υποθέτω, και όπως συνηθίζεται αυτό συνοδεύεται και με χαλαρή «διασκέδαση» για του τύπους. Το μαγιό είναι κάτι που αναμένεται από όλους, οπότε αυτό δεν είναι σεξιστικό, σεξιστικό είναι ότι τα γυναικεία μαγιό είναι σαν εσώρουχα και είναι νορμάλ αυτό, ενώ τα αντρικά είναι βράκες. Συμφωνώ ότι είναι εντελώς άβολο να εμφανιστείτε όλοι με μαγιό στα καλά καθούμενα, τι οφφ ιδέα ήταν αυτή πάλι. Δεν είναι ανάγκη να πας με το αγαπημένο σου μπικίνι, ωστόσο. Βάλε μαγιό, και κάτι από πάνω που ενδείκνυται σε παραλία και θα είσαι μια χαρά.

Για τα πολλά χρήματα που θα ξοδέψεις τη βενζίνη, δηλαδή, για πόσα χρήματα μιλάμε, συγκεκριμένα; Δεν μου φαίνεται αρκετά καλή δικαιολογία για να μην πας. Ρώτα μήπως πας μαζί με κάποιον άλλον για να μοιραστείτε τη χασούρα αν είναι τόσο μεγάλο θέμα.

Όλα αυτά που περιγράφεις είναι αρκετά κοινά σε εταιρίες που προσπαθούν να έχουν ένα συγκεκριμένο προφίλ. Αν δεν σου αρέσουν όλα αυτά περί εταιρικής κουλτούρας και σύσφιξης και morale και τα λοιπά, καλύτερα να μην αλλάξεις εταιρία, και η επόμενη έτσι θα είναι, μπορεί και χειρότερη.

24

Tα σχόλια είναι προσβάσιμα μόνο στα μέλη της Womanlandia. Για να γίνετε μέλος, πατήστε εδώ.