Add to My Favourites

No account yet? Register

Γεια σου Λένα, εσύ που είσαι εκεί στο Αμέρικα, για πες μου τί καταλαβαίνεις εσύ, γιατί εγώ δεν έχω καταλάβει γιατί λυσσάξανε εδώ και χρόνια κάποιοι *πολιτικοί και δικαστές* να το φτάσουν να εξισώσουν τις αμβλώσεις με φόνο.

Διαβάζω ότι η πλειοψηφία του κοσμου είναι pro-choice, άρα δεν το κάνουν για να ικανοποιήσουν ενα λαικό αίσθημα, που θα τους φέρει πολλούς ψήφους ή θα παγειώσει την επιρροή τους.

Δεν το κάνουν για να “λύσουν το δημογραφικό”(rolling eyes) φαντάζομαι, μια και η απαγόρευση θα χτυπήσει κυρίως τα φτωχά, εγχρωμα και περιθωριοποιημένα κοινωνικά στρώματα (που δεν έχουν πόρους να πάνε αλλού για άμβλωση), και αυτά τα στρώματα θα πολλαπλασιαστούν, με περαιτέρω φτωχοποίηση ακόμα πιο πολλών ανθρώπων. Κανείς δεν θα σκεφτόταν μια τέτοια λύση απο αυτούς τους, κατα κόρον, συντηριτικούς white supremacists.

Τώρα, το να το κάνουν γιατί θέλουν να έχουν έλεγχο πάνω στα γυναικεία σώματα και γενικότερα στις γυναίκες, αυτό είναι κάτι διάχυτο σε όλη την κοινωνία και εξηγεί πολλές κοινωνικές συμπεριφορές και φαινόμενα, αλλά δεν μου φαίνεται πιστικό ότι πολιτικοί και δικαστές επι χρόνια μεθοδεύαν την σύνθεση του ανώτατου δικαστηρίου για έχουν έλεγχο πάνω σε (φτωχές κυρίως) γυναίκες εξαναγκάζοντας τες σε ακόμα μεγαλύτερη περιθωριοποίηση.

Τώρα, δικαστές και πολιτικοί, να πιστεύουν ότι είναι αμαρτία η άμβλωση και την είδανε ηθικοί υπερασπιστές, οκ, κάποια νούμερα (ίσως πολλά) εκεί να το πιστεύουν, αλλά πάλι δεν μου φαίνεται αρκετά καλή εξήγηση για την έκταση που έχει λάβει το θέμα.

Μπορεί να είναι όλα αυτά μαζί; Δεν βλέπω όμως τί κερδίζουν στην πράξη αν απαγορευτούν οι αμβλώσεις. Αν έχεις άρθρα για διάβασμα σχετικό στείλε να ξεστραβωθώ.

“wannabe ειδική αμβλωσολόγος”

Μα, το ξέρουν ότι πλήττουν τους φτωχές γυναίκες, που είναι κυρίως μαύρες, αμόρφωτες, και καταδικασμένες. Αυτός είναι ο στόχος. Να πλήξουν αυτές, που ψηφίζουν Δημοκρατικούς μονοκούκι. Χάρη στις μαύρες γυναίκες γλιτώσαμε δεύτερη τετραετία Τραμπ. Η δουλειά που έκαναν σε τοπικό επίπεδο, τουλάχιστον σε πόλεις όπως είναι η Φιλαδέλφεια, για να κινητοποιήσουν άλλες μαύρες γυναίκες από 18 μέχρι 108, ήταν συγκλονιστική. Όσο συγκλονιστική ήταν, άλλο τόσο δεν υμνήθηκε πουθενά.

Λες αν μείνει η κόρη αυτών των δυτικών Ταλιμπάν έγκυος στα 16 θα της πουν να το κρατήσει γιατί είναι φόνος η έκτρωση; Στον καλύτερο γιατρό θα την πάνε. Μπορεί να της το χτυπάνε μια ζωή, αλλά την έκτρωση θα την κάνει η κόρη τους. Το ξέρουν, και γι’αυτό το κάνουν, γιατί πίσω από αυτό κρύβεται ο ρατσισμός τους, Τιμωρούν τις γυναίκες που κάνουν σεξ για ευχαρίστηση, που κάνουν σεξ εκτός γάμου, που κάνουν σεξ γενικότερα, που τολμούν και υπάρχουν, οι φτωχές, μαύρες, αμόρφωτες, και τις καταδικάζουν γιατί τις σιχαίνονται, γιατί πιστεύουν ότι αυτές φταίνε που είναι φτωχές. Αυτή η πίστη είναι η ακρογωνιαία πίστη των Ρεπουμπλικάνων, ότι οι φτωχοί φταίνε για τη φτώχια τους.

Το μεθοδεύουν γιατί είναι συμβολικό, και γιατί είναι το πρώτο που μπορούν να κάνουν χωρίς να έχουν μεγάλη αντίσταση. Οι ενοχές των γυναικών και ο μισογυνισμός, όπως πολύ καλά λες, είναι διάχυτος, οπότε δεν υπάρχει φωνή αρκετά δυνατή που λέει «θα κάνουμε έκτρωση για όποιο λόγο θέλουμε» που ανήκει σε μέινστριμ μερίδα. Πρέπει να μπεις σε φεμινιστική σελίδα για να διαβάσεις κάτι τέτοιο. Πατάνε πάνω στις ενοχές όλων μας, όλων των γυναικών. Δεν βλέπεις ότι τα καταφέρνουν, παρόλο που η πλειοψηφία διαφωνεί;

Τι δείχνει αυτό; Ότι θα μπορούσαν να περάσουν οποιονδήποτε νόμο, αν χειριστούν σωστά το σύστημα, γιατί το σύστημα έχει πάρα πολλά κενά. Η άλλη πλευρά έχει κοιμηθεί του καλού καιρού, ψειρίζοντας τους υποψήφιους της και απορρίπτοντας αβέρτα για να μην λερώσει τα κρινοδάχτυλά της, που ο ένας μυρίζει και ο άλλος βρωμάει. Δεν ξέρω αν ξυπνάει η δική μας πλευρά με όλα αυτά, το ελπίζω, αν και οι άνθρωποι αδυνατούν να δουν τη σύνδεση μεταξύ του «α δεν την πάω τη Χίλαρι γιατί ΓκόλντμανΣακς και κάτι τέτοια» και «με την αποχή μου καταδικάζω τις φτωχές γυναίκες σε μεγαλύτερη περιθωριοποίηση». Κατά τη γνώμη πολλών, μη ψηφίζοντας και απορρίπτοντας Χίλαρι και Μπάιντεν, δεν συμμετέχουν σε αυτή την καταστροφή. Μόνο που είναι η αιτία.

Το αφήνω εδώ γιατί συγχίζομαι πάρα πολύ. Δεν περιμένω κάτι περισσότερο από τους δεξιούς πολιτικούς στην Αμερική, δεν κρύβουν ποιοι είναι, αυτή είναι η πλάκα, δεν κάνουν καν τους καλούς, δεν τους ενδιαφέρει καν να κρατήσουν τα προσχήματα. Γίνομαι τούρμπο με τους μετριοπαθείς και τους woke που δεν καταλαβαίνουν τι στο διάολο είναι η πολιτική, και ότι μιλάμε για ανθρώπινες ζωές, κυριολεκτικά, σε έναν ιδεολογικό πόλεμο, και αυτοί ακόμα λένε που ο Μπάιντεν «απογοήτευσε». Μου έρχεται να αρχίσω να τρέχω, να ουρλιάζω, δεν ξέρω πώς να το πω, από την αγανάκτηση. Προεδράρα είναι ο Μπάιντεν, όπως κι οποιοσδήποτε δημοκρατικός θα έβγαινε στη θέση του, με όλους μέσα είμαι, αρκεί να βγουν να σταματήσουν τη λαίλαπα. Αυτές τις μέρες γίνονται τοπικές εκλογές στην Πενσιλβάνια που μπορεί να αλλάξουν τη σύσταση της Βουλής προς το χειρότερο και μετά μαύρο φίδι που μας έφαγε κι εδώ, οπότε είμαι ένα τσικ παραπάνω ταραγμένη. Οι υποψηφιότητες των Ρεπουμπλικάνων είναι πάλι μια και μία, δηλαδή πραγματικά, πού πάνε και τους βρίσκουν από τον πάτο του βαρελιού, δεν σιχαίνονται τίποτα, δεν τους κρατάει τίποτα, είναι τόσο εντυπωσιακό, να μην έχεις ίχνος ψυχής, μόνο στόχο.

20
3
1

Tα σχόλια είναι προσβάσιμα μόνο στα μέλη της Womanlandia. Για να γίνετε μέλος, πατήστε εδώ.