Add to My Favourites

No account yet? Register

Λένα μου,

σ’ευχαριστώ πάρα πολύ γιατί όλα αυτά τα χρόνια που σε διαβάζω με έχεις βοηθήσει να βελτιωθώ ως άνθρωπος. Καλή αρχή με το νέο σάιτ.

Το ερώτημά μου θα είναι σύντομο. Πάρα πολλές φορές έχω σκεφτεί να σου στείλω διάφορες ερωτήσεις αλλά στις περισσότερες η απάντηση είναι προφανής δεδομένου ότι σε διαβάζω τόσα χρόνια.

Αυτή τη φορά όμως παρόλο που παρόμοιες ερωτήσεις έχουν απαντηθεί είμαι πολύ προβληματισμένη και δεν ξέρω τι να κάνω.

Είμαι 38 ετών παντρεμένη με ένα παιδί 1 έτους. Γενικά, ήμουν πολύ ενεργή σεξουαλικά μέχρι να παντρευτώ και πολύ ανοιχτόμυαλη στις σχέσεις μου και στη ζωή μου. Πάντα μου άρεσαν οι άνδρες, δεν μου είχε περάσει από το μυαλό να δοκιμάσω κάτι με μια γυναίκα. Έχω φιληθεί με φίλη μου σε φάση φοιτήτριες αλλά στα πλαίσια να είμαστε σέξυ (λολ). Επίσης, με άλλη φίλη μου επειδή περνούσαμε πολύ χρόνο μαζί, περίπου στα 30, κοιμόμασταν συχνά η μια στο σπίτι της άλλης και είχαμε μια τρυφερότητα ίσως και έλξη αλλά πολύ επιφανειακή (καμιά αγκαλιά όταν κοιμόμασταν και χάδια). Τα περιστατικά δεν με προβλημάτισαν ποτέ και αν ένιωθα να κάνω κάτι παραπάνω μάλλον θα δοκίμαζα.

Ο γάμος μου είναι πολύ καλός και ο σύντροφός μου πάρα πολύ καλός (από αυτούς που πολλές φορές στα σχόλια λένε οι αναγνώστες – μα που υπάρχουν τέτοιοι άνδρες; – και φυσικά και εσύ Λένα με βοήθησες στην επιλογή του). Αυτό το αναφέρω γιατί είμαι καλά και η καθημερινότητά μου είναι επίσης πολύ ωραία. Όπως πολλές φορές έχεις αναφέρει και εσύ, έχω καταλάβει πλέον ότι η μονογαμία είναι επιλογή, οπότε μπορεί να μας γυαλίσει κάποιος αλλά επιλέγουμε να είμαστε με τον σύντροφό μας. Παλιότερα βέβαια λειτουργούσα τελείως διαφορετικά.

Ας περάσω στην ερώτηση λοιπόν… μου αρέσει μια γυναίκα πολύ, πάρα πολύ. Σκέφτομαι συνέχεια να κάνω σεξ μαζί της. Την ξέρω ελάχιστα, εννοώ δεν ξέρω τι φάση είναι και αν τελικά την γνωρίσω θα με ελκύει το ίδιο… Γενικά, δεν μπορώ να καταλάβω πως προέκυψε αυτή η έλξη. Να αναφέρω βέβαια πως κατά πάρα πολύ μεγάλη πιθανότητα είναι λεσβία – λόγω συναναστροφής και φιλίας με queer άτομα νομίζω μπορώ πιο εύκολα να υποθέσω τον σεξουαλικό προσανατολισμό κάποιου. Επίσης, νομίζω δείχνει ένα ενδιαφέρον προς εμένα αλλά δεν ξέρω αν εγώ το φαντάζομαι επειδή νιώθω έτσι. Έχω χάσει και την καλή κρίση που είχα στη διαδικασία του φλερτ με άνδρες, σε ό,τι την αφορά. Δεν θα είχα ερώτημα αν ήταν στη θέση της ένας άνδρας που μου είχε γυαλίσει, αλλά τώρα με τρώει τόσο πολύ. Θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω να κάνω σεξ αλλά είναι λάθος. Από την άλλη σκέφτομαι ότι είμαι χαρούμενη με τη ζωή και τις επιλογές μου γιατί να μου προκύψει αυτό. Οπότε, προσπαθώ να το διώχνω από τη σκέψη μου και να μην επιδιώκω να τη δω, γιατί αν ξεκινήσω να δείχνω το ενδιαφέρον μου και υπάρχει ανταπόκριση φοβάμαι το αποτέλεσμα. Το ερώτημά μου είναι γενικό, δηλαδή ποια είναι η οπτική σου (που τόσο εκτιμώ) σε αυτό.

Σ’ ευχαριστώ που υπάρχεις

Υ.Γ. Μόνο σύντομο δεν ήταν το ερώτημα

Πρώτα από όλα, ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.

Αρχικά σκέφτηκα την Εθνική Λεσβία αλλά συνειδητοποίησα ότι εγώ, ως παντρεμένη στρέιτ γυναίκα, είμαι αυτή που πρέπει να απαντήσω.

Το λοιπόν, όπως είπες κι εσύ, η μονογαμία είναι επιλογή.

Γιατί πιστεύεις ότι αλλάζει κάτι επειδή τώρα θέλεις να κάνεις σεξ με γυναίκα;

Δεν μου κάνει εντύπωση ότι σε ελκύει μια γυναίκα, και δεν θα έπρεπε να σου κάνει ούτε εσένα τόση εντύπωση. Η σεξουαλικότητα είναι ρευστή. Πόσες φορές ακόμα πρέπει να το διαβάσουμε; Ή μήπως το διαβάζουμε, αλλά νομίζουμε ότι ισχύει μόνο για τους άλλους;

Ως τώρα σου άρεσαν άντρες, αλλά είσαι μόνο 38. Δεν τελείωσε η ζωή σου για να είσαι σίγουρη για οτιδήποτε. Έχουμε μάθει ότι η επιθυμία είναι ασπρόμαυρη. Απλώς, δεν είναι. Αυτό είναι όλο.

Έχω την εντύπωση ότι αυτό που θα ήθελες να ακούσεις είναι ότι αφού θέλεις σεξ με γυναίκα, δεν πιάνεται, ή, αφού είναι γυναίκα και δεν το έχεις δοκιμάσει ακόμα, το χρωστάς στον εαυτό σου μιας και τους άντρες τους γνώρισες. Μόνο που όχι, δεν γνώρισες όλους τους άντρες. Δεν έχεις ανοσία στους άντρες. Υπάρχουν ακόμα άντρες εκεί έξω που πιθανόν να σου γυρίσουν το μάτι ανάποδα από την επιθυμία, απλώς δεν έχει τύχει να τους συναντήσεις, και ίσως να μην τους συναντήσεις και ποτέ. Όσο για την επιθυμία να κάνεις σεξ με μια γυναίκα, έχω να πω το εξής; Ίσως απλά να μην έτυχε να συναντήσεις την κατάλληλη, ή ίσως να νιώθεις τώρα αρκετά ασφαλής για να δοκιμάσεις κάτι που ποτέ δεν σου φαινόταν ιδιαίτερα κακή ιδέα. Μια γυναίκα είναι επίσης άνθρωπος, όσο ακριβώς είναι ένας άντρας, και το σεξ μαζί της είναι επίσης, πλήρες και κανονικό σεξ, άρα, το σεξ με μια γυναίκα εξακολουθεί να είναι σεξ, και αυτό το σεξ σε μια μονογαμική σχέση λέγεται απάτη.

Φοβάμαι ότι πας να μπλέξεις μια γυναίκα σε μια ιστορία που μόνο πόνο θα φέρει επειδή λίγο κάπως τρώγεσαι με τα ρούχα σου γιατί νιώθεις ότι σου έτυχε κάτι εξωτικό. Δεν είναι κάτι εξωτικό, είναι ένας άνθρωπος. Όπως ένας άντρας. Ακριβώς όπως ένας άντρας.

Ουσιαστικά μας λες «μου γυάλισε ένα άτομο εκτός γάμου για σεξ». Για σεξ μιλάς. Για σεξ και έλξη. Η απάντηση είναι «αν θέλεις να είσαι μονογαμική, ξέχνα το όπως είσαι». Αν μας λες «φοβάμαι ότι έχω κάνει ένα φρικτό λάθος και τελικά όλη μου τη ζωή προτιμούσα γυναίκες» θα ήταν αλλιώς. Αλλά δεν είναι έτσι. Έτσι είναι;

Αν, τελικά, είναι, δεν είναι σωστό να το μάθεις στην καμπούρα των άλλων, και οι άλλοι σε αυτή την περίπτωση είναι ο άντρας σου και αυτή η γυναίκα. Χρειάζεται να ανοιχτείς και να κάνεις μια μεγάααλη κουβέντα με τον εαυτό σου και τον άντρα σου, αν αναρωτιέσαι για την σεξουαλικότητά σου.

Για να το πω πολύ πολύ σύντομα: ότι σου άρεσε τώρα μια γυναίκα σε σημείο να θέλεις σεξ μαζί της δεν σημαίνει απαραίτητα ότι σου συμβαίνει κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να εξερευνήσεις, ούτε σου δίνει κάποιου είδους άφεση ή ελαφρυντικό.

38
9

Tα σχόλια είναι προσβάσιμα μόνο στα μέλη της Womanlandia. Για να γίνετε μέλος, πατήστε εδώ.