Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Αγαπητή Εθνική Λεσβία: Ήθελε να είμαι πιο κτητική, εγώ δεν το σκέφτηκα καν, εσύ τι λες;

Add to My Favourites

No account yet? Register

Αγαπητή εθνική λεσβία,

Αρχικά καλό καλοκαίρι! Σου στέλνω σχετικά με ένα σκηνικό που έγινε πριν λίγο καιρό αλλά με έχει προβληματίσει.

Ήμουν έξω με την τότε κοπέλα μου σε μια παρέα 6-7 ατόμων. Ήμασταν σε διαφορετικά πηγαδακια όταν σε κάποια φάση την είδα που μιλούσε με έναν άσχετο τύπο, χαιρετήθηκαν, μίλησαν λίγο και αυτός εφυγε. Εγώ γενικά έριχνα καμία ματια αλλα πιο πολύ για να βεβαιωθώ ότι δεν την φέρνει σε δύσκολη θέση αυτός ή/και ότι δεν είναι κανένας πεφτουλας που δεν φεύγει με τίποτα αλλα όταν καταλαβα ότι γνωρίζονται, δεν εδωσα και τόση σημασία.

Η κοπέλα είναι bi και τελικά αυτός ήταν ένας πρώην της και το θέμα είναι ότι μετά από αυτό νευρίασε και τσακωθήκαμε.

Γενικά μου είπε ότι δεν γίνεται να της μιλάει ένας άσχετος και εγώ να μην επεμβαίνω και ότι αυτό δείχνει ότι δεν τη θέλω και ότι δεν με ενδιαφέρει και ότι που ξέρω μπορεί και εκείνη να τον θέλει ακόμα και οτι γενικά το σωστό θα ήταν να πάω να συστηθώ από μόνη μου αφού του μιλούσε τόση ώρα (10 λεπτά περίπου)

Εσείς τι λέτε; Θα ήταν όντως αυτό το σωστό; Δείχνει αδιαφορία που δεν έκανα τίποτα;

Για να είμαι ειλικρινής δεν μου πέρασε καν από το μυαλό ότι έπρεπε να κάνω κάτι, αντιθέτως το βρίσκω κάπως παρεμβατικό και κτητικο αυτό που μου ζήτησε να κάνω, από την άλλη όμως αναρωτιέμαι μήπως δεν βλέπω κάτι ή μήπως η δίκη μου προσέγγιση είναι υπερβολικά «χαλαρή» όπως μου είπε

Για την ιστορία ναι τη γούσταρα και καθόλου αδιάφορη δεν μου ήταν αλλά τι να κανεις 😐

 

Βάσανά μου όλα, βάσανά μου τίποτα λέω.

Άκου να δεις, υπάρχει το “σ’αγαπάω και η σχέση μας δεν περιορίζει την ελευθερία σου, είσαι μια ανεξάρτητη οντότητα και όσο σέβεσαι τους όρους μας δεν θα επέμβω στην συμπεριφορά σου” και υπάρχει και το “ζήλεια μου/μίλα μου/σαν την αγάπη είσαι τόσο δυνατή”. 

Σωστά σκέφτηκες εσύ, σωστά σκέφτηκε κι εκείνη. Εκείνη σου ζήτησε να δώσεις το παρόν, να πιάσεις χώρο και να υπάρξεις δίπλα της, εσύ δεν διανοήθηκες να πας να χωθείς σα μαϊντανός. Δεν είναι θέμα σωστού λάθους, είναι θέμα οπτικής, ανάγκης κι επικοινωνίας. Εκείνη τη μέρα οι κεραίες σας δεν συντονίστηκαν και μάλιστα, σου είπε γιατί. Σε βρήκε χαλαρή. Ε, δεν ταιριάζετε. 

Όταν σμίγουν δυο τέτοιες γυναίκες, ακολουθεί συχνά πικρία. Η μία δεν καταλαβαίνει γιατί η άλλη θυμώνει και γιατί νιώθει ανεπαρκής, δεν καταλαβαίνει γιατί την κατηγορούν για αδιαφορία ενώ καίγεται, καίγεται τόσο που σέβεται πλήρως την αυτοδιάθεση της άλλης και η άλλη δεν αντέχει να την κοιτάνε λιγούρηδες και να της την πέφτουν λιγούρισσες και το πρόσωπο να κοιτάει ήρεμα το κινητό περιμένοντας να τελειώσει. Το καλύτερο είναι το πώς αφηγούνται τις ιστορίες στις παρέες τους, βλέπεις δυο άλλες κοσμοθεωρίες να ξανοίγονται.

Για μένα, το θέμα της ζήλειας είναι σημαντικό σε μια σχέση. Είναι σημαντικό το συναίσθημα να νοηματοδοτείται με τον ίδιο τρόπο. Είναι διαφορετικό το “ζηλεύω και θα σε σκοτώσω”, το “ζηλεύω και θα την σκοτώσω”, το “μωρό μου, ποιο ήταν το τσόκαρο που σου μίλαγε” και το “δεν αντέχω να σου μιλάνε άλλοι, θέλω να δείξω σε όλους ότι είσαι δική μου”. Είναι καλό για την ψυχική σας υγεία να σμίγετε με γυναίκες που βλέπουν τα πράγματα όπως εσείς γιατί εσύ πχ μπορεί ν’αρρωστήσεις με κάποια δίπλα σου που σε αναγκάζει να συμμορφωθείς με ετεροκανονικές εκδηλώσεις ερωτικής επιθυμίας που συνοδεύονται από ιδιοκτησιακές ιδέες σχετικά με την ερωτική αλληλεπίδραση και η άλλη μπορεί να μην καταλαβαίνει πώς στα κομμάτια την γουστάρεις αν την βλέπεις να σαλιαρίζει και δεν πας να δεις τι γίνεται. 

Γκομενικά είναι, όχι πολιτική και δε νομίζω ότι θα βγάλεις άκρη αν κινηθείς με όρους σωστού/λάθους. Προτίμησε να παίρνεις τα πράγματα όπως έρχονται και να αξιολογείς μόνο το αν σου ταιριάζουν ή όχι. 

Και κάτι ακόμη. Αν σ’αρέσει πολύ κάποια, ίσως χρειαστεί να βάλεις νερό στο κρασί σου. Εννοώ μ’αυτό ότι αν γνωρίσεις κάποια με την οποία τα βρίσκετε, σέβεστε η μία την άλλη, έχετε κάποιο εύρος κατανόησης κλπ, ίσως έχει νόημα να κάνεις ότι ζηλεύεις πού και πού για να καταλάβει ότι τη θες αν με τη σειρά της κι εκείνη περιορίσει την έκφραση κτητικότητάς της για χάρη σου. 

Το λέω αυτό γιατί στον πραγματικό κόσμο, μερικές φορές ακόμη και τέτοια αγκαθωτά ζητήματα ρυθμίζονται αν πράγματι δυο γυναίκες πετύχουν να επικοινωνήσουν στα υπόλοιπα. Το’χω δει να γίνεται και το έχω βρει ελπιδοφόρο. 

Η ταύτιση της κτητικότητας με την επιθυμία έχει βαθύχρονες πατριαρχικές ρίζες, είναι έκφραση κοινωνικού ζητήματος στην ιδιωτική σχέση και γι’αυτό πιστεύω ότι υπό συνθήκες είναι διαχειρίσιμο όπως οι σχέσεις με τεράστια οικονομική διαφορά ή οι σχέσεις με τεράστια διαφορά κουλτούρας. Πρέπει όμως τα άτομα να έχουν ισχυρή αίσθηση ατομικότητας και έντονη κοινωνική αντίληψη, γι’αυτό το σημειώνω ως παρένθεση και για κανένα λόγο ως κανόνα. Πώς τα λέω έτσι η ρουφιάνα.

Θα πω κάτι ακόμη γιατί με τρώει η γλώσσα μου και ρίχτε μου πέτρες. Η απουσία ζήλειας και κτητικότητας είναι αξιόλογες ιδιότητες, μέσα. Είσαι απόλυτα σίγουρη ότι τις φέρεις από χαρακτήρα, ασφάλεια και επιλογή και όχι από άγχος πιασίματος δημόσιου χώρου όταν η κοπέλα σου συναναστρέφεται με άντρα; Είσαι σίγουρη ότι δεν χρησιμοποιείς την ήρεμη και φεμινιστικά αποδεκτή αντίδραση σαν τρόπο αυτοπροστασίας από την πιθανότητα να είσαι ανεπαρκής σε σχέση με ένα αγόρι; 

Αν είσαι, όλα καλά, τράβα μπροστά και σε χαίρομαι. Αν όχι, δεν χρειάζεται να το πεις ούτε σ’εμένα, ούτε σ’αυτή, χρειάζεται όμως να το πεις στον εαυτό σου γιατί σου υπόσχομαι, αν περάσουν τα χρόνια κι έχεις θάψει μια αίσθηση ανεπάρκειας πίσω από την ανωτερότητα θα σε δαγκώσει στο κωλί και αυτό είναι αναπόφευκτο, στο λέω με όλη μου την απέραντη λεσβιακή σοφία. 

 

2
12
5
1
6
2
1
1

Tα σχόλια είναι προσβάσιμα μόνο στα μέλη της Womanlandia. Για να γίνετε μέλος, πατήστε εδώ.