Add to My Favourites

No account yet? Register

Η ερώτηση είναι για τη λατρεμένη Εθνική Λεσβία μας.

Προκαταβολικά ζητώ συγγνώμη που στέλνω την παραλλαγή νο388 της ίδιας ερώτησης: ναι, κι εγώ ανακάλυψα πρόσφατα πως έλκομαι από γυναίκες και ψάχνω τι να κάνω.

Είμαι 50 συν κάτι ψιλά, παντρεμένη και με δύο παιδιά προεφηβάκια. Είμαι ευτυχισμένη με τον γάμο μου και νιώθω ακόμα έλξη για τον άντρα μου, αλλά είναι κάπως σαν ο άντρας μου να είναι πια ο μόνος άντρας που με έλκει. Εντάξει, ίσως όχι ο μόνος, αλλά σταδιακά και με τα χρόνια μου αρέσουν όλο και λιγότεροι άντρες και όλο και περισσότερες γυναίκες, όλο και πιο έντονα.

Με τον άντρα μου είμαστε μονογαμικοί και δεν είμαι βέβαιη πως θα ήθελα, ή πως εκείνος θα δεχόταν, να ανοίξουμε τη σχέση μας, και σίγουρα δεν με ενδιαφέρει να τον απατήσω, ούτε και να μετατρέψω μια άλλη γυναίκα σε εργαλείο ή φετίχ για να “ζήσω την εμπειρία”.

Θα μου πεις, τι σε ενδιαφέρει τότε; Με ενδιαφέρω εγώ η ίδια. Το βίωμα είναι πολύ έντονο. Νιώθω σαν να άνοιξε ξαφνικά ένας άλλος κόσμος μέσα μου, σαν να έχω σούπερ όραση και να βλέπω πράγματα αόρατα ως τώρα. Είναι κάπως σαν τις στιγμές που νιώθω στρέιτ να είμαι χορτασμένη, παντρεμένη κι ικανοποιημένη, και τις στιγμές που νιώθω γκέι να είμαι εντελώς πρωτάρα και σινγκλ, και λίγο σαν πιο νέα. Νιώθω πραγματικά πολύ παράξενα, αλλά μου φαίνεται συναρπαστικό αν και με τρομάζει λίγο.

Η ερώτησή μου είναι, με τι τρόπους μπορώ να εξερευνήσω τον εαυτό μου, την ταυτότητά μου, ως γκέι, χωρίς απαραίτητα αυτό να περνάει μέσα από σχέση ή σεξ; Δεν θέλω να κάνω σαν να μη συμβαίνει. Γιατί συμβαίνει και με το παραπάνω. Πώς να βρω άλλες γυναίκες σαν εμένα; Κι ακόμη, αν κάνω out σε λεσβίες θα το αποδεχτούν ή θα μου πουν “ρε κοπελιά, τι πάει να πει έγινες λεσβία, αλλά δεν πας με γυναίκες”; Δεν ξέρω ποι@ θα με καταλάβουν και θα με δεχτούν όπως είμαι. Είμαι σαν ανάμεσα σε δύο κόσμους.

Θέλω οπωσδήποτε να κάνω out στον άντρα μου, αλλά όχι πριν δουλέψω αρκετά την ιδέα μέσα μου. Προς το παρόν δεν νιώθω έτοιμη να το μοιραστώ ακόμη.

– Ποιος να μου το ‘λεγε

Φιλεναδάρα μου, σ’ευχαριστώ που έστειλες. 

Σ’ευχαριστώ απ’την καρδιά μου καθότι επιτέλους μπορώ να πω κάτι που σα σωστή λεσβία σπανίως εκστομίζω.

“Δεν ξέρω”. Δεν ξέρω να σου δώσω απάντηση γιατί δεν ξέρω πώς να σε συμβουλεύσω για κάτι που μόνο αν έχεις προσωπική εμπερία θαρρώ πως μπορείς να γίνεις χρήσιμη. 

Τι παράξενη πρόταση, κυλάει δύσκολα. Παρά τα χρόνια μου στη γύρα, τέτοιο προβληματισμό δεν ξέρω πώς να τον συμβουλέψω με τη σιγουριά ότι θα πω κάτι που θα σε βοηθήσει.

Εμπόδισε όμως ποτέ κανέναν η άγνοια να πει την αποψάρα του; 

Όχι βέβαια. 

Διάβασμα, ταινίες, αρχεία. 

Σκίσου στο διάβασμα με βιβλία όπως: 

-Fried Green Tomatoes (σχέση χωρίς σαφήνεια)

-Stone Butch Blues (τι σημαίνει λεσβιακή ταυτότητα)

-Desert of the Heart (για την παθολογικοποίηση των λεσβιακών σχέσεων και την ταύτιση της λεσβίας με την άτεκνη)

-Τo πηγάδι της μοναξιάς (για την ατέλειωτη κλάψα του είδους μας)

-Οdd Girl Out (για το τότε που θα σε κάνει να καταλάβεις το σήμερα) 

-Η ερωμένη της (για το δικό μας τότε)

Αν θες λεσβιακή θεωρία, στείλε ξανά να προτείνω τίτλους. Ή λεσβιακές βιογραφίες. 

Για ταινίες έχω γράψει εγώ πολύ εδώ μέσα, τράβα βρες τις. Αν θες να δεις μια γυναίκα άνω των 50 στην οθόνη, ψάξε βρες το Tru Love. Η χαραρακτήρας κι εσύ έχετε κοινά.  Έχω κι άλλες να προτείνω αλλά είμαι σε άλλο πλανήτη απ’το αρχείο μου ένεκα διακοπών. Δες επίσης το “A perfect ending”

Aπό αρχεία, δες εδώ γι’αρχή που είναι στα ελληνικά και αν ενδιαφέρεσαι για ξενόγλωσσα, δώσε σήμα ζωής. 

Από κοινωνικοποίηση, θα σου πω να προσέχεις γιατί η φετιχοποίηση είναι αμφίδρομη κι ήδη ξέρω ότι εδώ μέσα διάβασαν κάποιες “παντρεμένη με παιδιά” και σήκωσαν παλμούς. Άμα θες να βρεις παρέες, πρόσεξε ποιες σε πάνε για φίλη και ποιες θέλουν να κερδίσουν το στοίχημα ότι σε γύρισαν. 

Ανοίξανε φόρουμ τα κορίτσια εδώ πέρα, τράβα ρίξε ένα βλέφαρο κι εκεί, άνοιξε το θέμα σου, ποιος ξέρει, μπορεί να βρεις και δεύτερη. 

18
2

Tα σχόλια είναι προσβάσιμα μόνο στα μέλη της Womanlandia. Για να γίνετε μέλος, πατήστε εδώ.